Bolehkah Anda Memindahkan Transaksi Dari Mint ke Excel Spreadsheets?

Di Mint.com anda melihat baki dan catatan transaksi dari akaun kewangan yang menyokong akses dalam talian. Anda juga boleh memuat turun transaksi dalam format CSV dan mengimportnya ke Excel dan program lain. Sekiranya anda menggunakan Excel untuk menyimpan rekod kewangan atau menyusun laporan, muat turun transaksi anda dari Mint dan lihat di Excel.

1

Buka penyemak imbas Web dan arahkan ke Mint.com. Taipkan alamat e-mel dan kata laluan anda untuk log masuk dan melihat halaman akaun utama.

2

Klik tab "Transaksi" di bahagian atas halaman. Ini memaparkan ringkasan transaksi terbaru anda untuk semua akaun.

3

Pilih jenis transaksi seperti "Tunai & Kredit" di bar menu sebelah kiri untuk melihat hanya transaksi untuk kategori tersebut.

4

Pilih institusi kewangan di bawah tajuk "Akaun" di bar menu sebelah kiri untuk melihat hanya transaksi untuk akaun tersebut.

5

Klik sebarang urus niaga dalam senarai. Apabila anda mengklik urus niaga, pilihan penapis tambahan seperti "Tunjukkan semua Bahan Makanan" muncul di sebelah kanan skrin. Klik pilihan penapis untuk melihat transaksi yang serupa sahaja.

6

Tatal ke bahagian bawah halaman dan klik pautan "Eksport semua [nombor] transaksi". Ini membuka tetingkap muat turun untuk fail "actions.csv. "

7

Simpan fail "actions.csv "ke desktop. Klik dua kali fail untuk membukanya di Microsoft Excel.