Masalah apa yang timbul semasa menjalankan perniagaan di peringkat global?

Melakukan perniagaan di peringkat global dapat memberi peluang baru untuk pertumbuhan dan keuntungan perniagaan anda. Namun, jika perniagaan global mudah, semua orang akan melakukannya, dan ada risiko dan cabaran yang signifikan berkaitan dengan pergi ke peringkat antarabangsa. Anda perlu menggaji orang yang boleh anda percayai untuk mengawasi operasi global anda sekiranya anda mahukan perniagaan anda berjaya di peringkat antarabangsa.

Isu dan Pertimbangan Undang-Undang

Semasa anda menjalankan perdagangan di negara lain, anda harus mengetahui undang-undang negara tersebut. Anda mungkin juga perlu membayar cukai tambahan dan duti import di Amerika Syarikat jika anda mengimport produk dari negara lain. Kerumitan undang-undang perniagaan antarabangsa boleh mencabar, dan tanpa nasihat undang-undang yang tepat, anda mungkin akan dikenakan denda dan denda. Pastikan anda mempunyai peguam antarabangsa yang hebat yang mempunyai asas yang tegas dalam undang-undang negara asal mereka.

Isu dan Halangan Bahasa

Kekangan bahasa adalah kelemahan jelas untuk menjalankan perniagaan di peringkat antarabangsa. Anda mungkin perlu bergantung pada penterjemah ketika bercakap dengan kenalan perniagaan, dan selok-belok apa yang dikatakan oleh kenalan anda mungkin hilang dalam terjemahan. Sekiranya anda melakukan penyumberan luar perkhidmatan pelanggan ke negara lain, pelanggan anda mungkin sukar memahami orang yang bahasa pertamanya berbeza daripada bahasa anda sendiri.

Halangan dan Cabaran Budaya

Budaya yang berbeza mempunyai nilai yang berbeza, dan kadang-kadang perbezaan ini dapat menjadi jelas. Jantina, misalnya, dapat membuktikan bermasalah di negara-negara di mana wanita tidak diberi hak yang sama dengan lelaki. Anda mungkin tertanya-tanya adakah anda boleh menghantar pekerja wanita ke negara-negara tertentu dengan selamat. Gaya pemasaran di negara lain mungkin berbeza, dan tingkah laku sopan di Amerika Syarikat mungkin tidak sopan di tempat lain.

Sebilangan budaya tidak menganggap kontrak sama seriusnya dengan yang lain, dan banyak budaya memandang kumpulan itu lebih penting daripada individu. Penting untuk mempelajari selok-belok budaya tempat-tempat yang anda jalankan perniagaan.

Keperluan Pengawasan Penyeliaan

Sama ada anda membuka kilang di negara lain atau hanya membeli dan menjual harta tanah, jarak mengurangkan pengawasan anda. Adalah bijak untuk menggunakan orang yang boleh memberitahu anda mengenai status perniagaan anda di negara lain dan yang boleh memberi amaran kepada anda mengenai sebarang masalah yang mungkin berlaku. Tanpa pengawasan yang tepat, anda mungkin mendapati anda membayar untuk pekerja sweatshop atau menandatangani perjanjian yang tidak adil. Terdapat beberapa kejadian yang melibatkan produk yang tidak selamat yang diimport dari negara lain, dan sangat penting untuk memastikan produk yang anda bayar tidak membahayakan pelanggan anda.

Masalah dan Isu Politik

Banyak orang menentang penentangan luar, globalisasi dan amalan perniagaan antarabangsa yang lain. Anda mungkin kehilangan sebahagian daripada pangkalan pelanggan anda jika anda mula berniaga di negara lain, terutama negara yang telah menjalin hubungan dengan Amerika Syarikat seperti Rusia dan Iran. Lebih-lebih lagi, jika syarikat anda terlibat dalam pelanggaran hak asasi manusia di negara lain - walaupun anda tidak tahu bahawa penyalahgunaan ini berlaku - anda mungkin mengalami serangan publisiti buruk dan perniagaan yang hilang.

Walaupun perdagangan berlaku dengan negara-negara yang mempunyai hubungan baik dengan Amerika Syarikat dan pekerja diperlakukan dengan sewajarnya, syarikat anda dapat menghadapi serangan balik sekiranya keputusan anda untuk melakukan outsourcing menyebabkan kehilangan pekerjaan Amerika yang sebenarnya atau yang dirasakan.