Cara Meningkatkan Microsoft Office 2003 hingga 2007

Setelah mengetahui semua ciri baru di Office 2007, termasuk pita, pelancar Akses Pantas dan sokongan XML yang lebih baik, anda memutuskan sudah tiba masanya untuk mengambil risiko dan meningkatkan salinan Office 2003 anda ke Office 2007. Sekiranya sistem anda mempunyai minimum keperluan (lihat Catatan), anda boleh meningkatkan salinan Office 2003 anda terus ke Office 2007.

1

Masukkan cakera pemasangan atau klik dua kali pada fail Office 2007 yang dimuat turun.

2

Pilih pilihan "Naik taraf" dan klik "Seterusnya."

3

Pilih jika anda mahu membuang versi Outlook yang lebih lama atau jika anda mahu mengekalkannya. Klik "Seterusnya." Anda mungkin ingin mengekalkan versi Outlook sebelumnya untuk mengekalkan keserasian dengan pengguna lain di rangkaian dan pelayan pertukaran pejabat anda.

4

Baca dan terima Perjanjian Lesen Pengguna Akhir, dan kemudian klik "Seterusnya."

5

Tunggu sementara program pemasang memasang dan mengkonfigurasi Office 2007.

6

Klik "Pergi ke Office Online" jika anda ingin mengunjungi laman Web Microsoft. Jika tidak, klik "Tutup" untuk menamatkan pemasangan dan menutup program pemasang.

7

Buka salah satu program Microsoft Office, dan pilih jika anda ingin mengaktifkan produk melalui Internet. Anda juga boleh menghubungi Microsoft di nombor telefon yang tertera di skrin. Berikan sokongan kepada kod pemasangan, dan kemudian taipkan kod pengesahan di ruang yang ada. Klik "Next" untuk meneruskan pemasangan.

8

Pilih pilihan privasi. Anda boleh memilih untuk menggunakan kandungan bantuan dalam talian Microsoft, untuk memuat turun fail yang akan membantu mengekalkan salinan Microsoft Office anda dan sama ada anda ingin menghantar maklumat Microsoft tentang bagaimana anda menggunakan perisian. Klik "Seterusnya" setelah anda membuat pilihan.

9

Pilih jika anda mahu membenarkan Office mengemas kini secara automatik. Klik "Selesai" untuk menutup program konfigurasi.