Cara Membeli Francais Klip Hebat

Salon rambut Great Clips mula membuat francais pada tahun 1983 dan berkembang menjadi kira-kira 3.000 pertubuhan di seluruh United Stats dan Kanada pada tahun 2012. Salun, biasanya di pusat membeli-belah, menawarkan potongan rambut dan perm untuk lelaki, wanita dan anak-anak. Penata rambut berlesen menawarkan perkhidmatan di Great Clips. Pemilik francais rata-rata mengendalikan tiga unit, tetapi anda boleh memiliki seberapa banyak yang anda boleh berjaya. Memerlukan beberapa pengetahuan perniagaan dan keperluan kewangan untuk membeli francais.

1

Sahkan bahawa anda mempunyai syarat kewangan untuk melabur dalam francais: minimum $ 50,000 dalam dana cair dan nilai bersih peribadi minimum sekurang-kurangnya $ 300,000. Jumlah pelaburan untuk membuka salun bermula dari lebih dari $ 100,000 hingga $ 200,000 di AS dan dari $ 128,000 hingga $ 245,000 di Kanada. Bayaran francais antara $ 20,000 hingga $ 45,000. Anda akan menerima bayaran royalti sebanyak 6 peratus. Jangka masa perjanjian francais biasanya 10 tahun dan boleh diperbaharui.

2

Lawati laman web francais Great Clips di greatclipsfranchise.com untuk maklumat mengenai pelaburan dan menjadi pemilik francais. Francais menawarkan pelaburan berisiko minimum, pertumbuhan stabil dan pelaburan yang agak rendah, menurut Great Clips.

3

Lihat peta wilayah Amerika Utara untuk mencari tempat yang paling anda mahukan untuk memulakan francais Great Clips anda. Syarikat ini mempunyai pasaran di pelbagai wilayah di AS dan Kanada tetapi akan memberitahu anda tentang pasar baru ketika mereka dibuka.

4

Tentukan sama ada anda pemilik yang ideal dan ingin memulakan pelaburan anda di Great Clips, yang mendorong pemilikan pelbagai unit dan salon yang dikendalikan oleh pengurus. Syarikat ini mencari pemimpin yang boleh mengambil dan memberi arahan dengan kemahiran dalam merekrut dan memotivasi kakitangan. Kira-kira lapan hingga 10 pekerja bekerja unit francais dan majoriti francais adalah pemilik / pengendali, menurut Pengusaha.

5

Lengkapkan permohonan di laman web atau hubungi 800-947-1143 jika anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut. Permohonan anda akan merangkumi maklumat peribadi, latar belakang, pekerjaan dan kewangan, seperti aset, liabiliti dan perbelanjaan bulanan. Anda juga akan ditanya mengenai bidang yang anda sukai untuk memulakan francais dan pertanyaan yang berkaitan dengan pengalaman perniagaan anda. Setelah menghantar permohonan, ia akan melalui semakan. Temuduga mungkin akan diikuti.