Idea Nama Label Rekod

Teknologi dan rangkaian rakaman digital dengan syarikat melalui Internet telah menjadikan matlamat untuk memulakan label rakaman untuk lebih banyak usahawan. Memulakan label rakaman adalah kerja keras, dan apabila anda mewakili perniagaan anda, anda mahukan nama yang akan dikenang orang. Gunakan kaedah yang berbeza untuk membuat idea nama label rekod untuk mendapatkan senarai nama yang boleh dipilih.

Sentuhan Peribadi

Oleh kerana ia adalah label rakaman anda, anda boleh memilih untuk menamakan perniagaan itu sendiri. Sekiranya anda berhasrat untuk memasuki bahagian lain dalam perniagaan muzik, seperti tempahan muzik secara langsung atau pengeluaran video, maka menggunakan nama penuh anda mungkin sesuai. Contohnya, meletakkan perkataan "produksi" atau "perusahaan" selepas nama pertama anda boleh membuat nama label rakaman profesional. Sekiranya anda berhasrat untuk tinggal dengan hanya menjadi label rakaman maka letakkan kata-kata "rakaman", "artis" atau "muzik" selepas nama belakang anda boleh menjadi formula untuk nama label rakaman anda.

Gunakan Genre Anda

Menamakan label rakaman anda mengikut genre akan membantu mewujudkan nama di minda pengedar rakaman dan artis rakaman. Label rakaman R&B boleh menyebut dirinya "Soulful Records" atau "Rhythm Sounds." Sekiranya anda berhasrat untuk mewakili pelbagai genre, maka bereksperimenlah dengan gabungan kata dari semua segmen muzik anda untuk mendapatkan nama label rakaman anda. Sebagai contoh, label rakaman yang mewakili hip hop dan heavy metal boleh menyebut dirinya "Heavy Hop Records" atau "Metal Rap Music." Pertimbangkan idea gabungan dalam genre muzik untuk mencari gabungan yang anda rasa paling sesuai dengan label anda.

Apa Yang Anda Nantikan

Dalam beberapa kes, label rakaman memilih untuk mewakili muzik dari budaya atau sebab tertentu daripada genre. Muzik asli Amerika, tanpa mengira jenisnya, mungkin mendapat tempat di label yang sama. Muzik yang ditulis untuk membantu orang-orang yang kelaparan di dunia dapat dirakam oleh label yang sama tanpa mengira genre muziknya. Mulailah menyatukan gabungan kata yang paling sesuai mewakili mesej label anda dengan nama label. Label yang ditujukan untuk merakam muzik untuk filem yang dibuat di India boleh disebut "Bollywood Sounds" atau "Music of India." Kembangkan nama yang hanya terdiri dari tiga atau empat perkataan, tetapi yang terbaik menggambarkan apa yang anda dan label rakaman anda harapkan.