Cara Membuat Antena Radio FRS

Perkhidmatan Radio Keluarga, atau FRS, adalah sistem yang membolehkan komunikasi jarak dekat antara rakan dan / atau keluarga. Sistem ini menggunakan modulasi frekuensi, atau isyarat FM, bertambah baik pada sistem modulasi amplitud band warga tua. Anda boleh membuat antena yang dirancang untuk mengambil dan / atau memantau isyarat FRS dari walkie talkie, pemancar jarak pendek dan apa sahaja yang beroperasi dalam jarak 462 hingga 467 megahertz.

1

Bor sepanjang tujuh lubang 1/4 inci 8 inci pada dowel kayu atau plastik. Anda akan mempunyai lima lubang yang menembusi dowel, dengan elemen yang digerakkan ke bawah dipisahkan oleh udara, plastik atau kayu.

2

Potong penyangkut mantel untuk membuat tujuh elemen individu, masing-masing sepanjang 12 inci. Luncurkan setiap elemen ke dalam lubang 1/4 inci. Lindungi masing-masing dengan gam panas.

3

Geser pasangan terakhir di bahagian bawah larik ke dalam lubang, mengekalkan pemisahan. Sekiranya dowel adalah paip plastik, pertahankan pemisahan satu atau dua inci antara hujung dalaman elemen. Lekatkan ini di tempatnya.

4

Potong panjang kabel koaksial RG-58 cukup lama untuk mencapai peranti FRS / GMRS anda semasa anda memegang antena, biasanya sekitar 6 kaki.

5

Keluarkan penebat luar 3 inci dan dielektrik busa dari kabel sepaksi, yang menunjukkan konduktor pusat tembaga dan pelindung jalinan.

6

Putar pelindung tocang yang terdedah dengan erat. Pateri pelindung yang dipintal ke salah satu elemen yang dipisahkan bawah yang terpaku pada dowel. Pateri konduktor pusat tembaga yang terdedah pada elemen padanan di seberang.

7

Tanggalkan penebat luar 1 inci dari hujung radio pujuk. Lipat pelindung jalinan ke belakang pada jaket luar kabel. Tekan pin konduktor tengah penyambung "N" ke atas konduktor tembaga pada kabel sepaksi.

8

Sapukan manik kecil pateri melalui lubang jarum di sisi pin konduktor tengah. Tolak badan penyambung ke atas pin dan hujung kabel. Lekatkan ini dengan alat pemampatan sepaksi.

9

Balut sebarang unsur sepaksi yang terkena pada dowel dengan pita elektrik, pastikan pelindung jalinan dan konduktor tengah terpisah.

10

Buka penutup antena di radio FRS / GMRS anda. Skru pemasangan "N" pada antena baru anda di tempatnya. Anda seharusnya dapat mengambil lokasi dan memantau transmisi melalui peranti FRS lain dengan menala ke frekuensi yang tepat.