Definisi Agensi Keselamatan Swasta

Sebuah agensi keselamatan swasta mungkin memunculkan imej agensi yang menggaji warga emas yang melakukan rondaan di bangunan pada waktu malam, hampir tidak dapat berjaga sepanjang waktu. Jenis pengawal keselamatan tersebut mungkin ada, tetapi kemungkinan besar ia dilakukan sebagai stereotaip televisyen atau filem. Agensi keselamatan swasta memberikan keselamatan untuk perniagaan anda dan dimiliki dan dikendalikan secara peribadi, tidak seperti keselamatan awam seperti tentera atau polis. Ramai orang profesional yang berkesan dan produktif bekerja dalam bidang ini. Sebenarnya, organisasi profesional ASIS International menawarkan program pensijilan untuk anggota keselamatan.

Pengawal keselamatan

Apabila anda menggunakan agensi keselamatan swasta untuk mengawasi pengawal keselamatan untuk perniagaan anda, beritahu agensi bahawa anda mahukan penjaga untuk melindungi daripada pencurian, vandalisme, kebakaran dan aktiviti haram yang lain. Anda mempunyai pilihan untuk mengupah pengawal bersenjata atau tidak bersenjata. Secara amnya, pengawal bersenjata lebih sesuai untuk disewa untuk perniagaan yang tidak terbuka kepada orang ramai atau pada waktu perniagaan anda ditutup. Pengawal yang tidak bersenjata akan menghubungi pasukan keselamatan awam, seperti jabatan polis atau bomba, untuk mendapatkan bantuan.

Pelesenan atau Pensijilan

Tanyakan kepada agensi keselamatan swasta jika kakitangan itu mempunyai pengawal yang mempunyai lesen atau sijil. Menurut Biro Statistik Buruh, kebanyakan negeri memerlukan pengawal keselamatan dilesenkan. Keperluan untuk mendapatkan lesen biasanya merangkumi berumur sekurang-kurangnya 18 tahun, lulus pemeriksaan latar belakang dan latihan dalam prosedur kecemasan dan menahan suspek. Untuk menjadi pengawal bersenjata umumnya memerlukan perakuan lebih lanjut. Kos pengambilan pengawal meningkat apabila tahap latihan pengawal meningkat. Seorang pengawal yang disahkan ASIS telah lulus ujian mengenai pencegahan jenayah, penggunaan kekuatan, pengendalian bukti, memberi keterangan di mahkamah, berkongsi maklumat dengan polis dan prosedur tindak balas kecemasan.

Bekerja dengan FBI

Sekiranya perniagaan anda adalah agensi keselamatan swasta, semakin banyak peluang untuk bekerja dengan pemerintah. FBI, khususnya, prihatin terhadap serangan siber, yang melibatkan musuh yang dapat menembusi sistem komputer apa pun melalui Internet. Implikasinya merangkumi pelanggaran keselamatan negara, perniagaan dan kesihatan awam. Ancamannya begitu besar sehingga FBI bekerjasama dengan CIA, Departemen Pertahanan, Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan dengan industri swasta - InfraGard menjadi contoh utama.

Menghilangkan Ancaman Siber

Pada masa penerbitan, FBI berhasrat untuk mengembangkan perniagaan sektor swasta. Tujuannya adalah untuk menjangkau masyarakat setempat melalui agensi keselamatan swasta untuk memberikan maklumat tentang cara melindungi, mencegah dan menanggapi serangan pengganas dan pelanggaran keselamatan. Jenis kolaborasi dengan perniagaan keselamatan sektor swasta menyebabkan jumlah penangkapan rekod pada tahun 2010 berjumlah 202 orang, beberapa di antaranya adalah penjenayah siber teratas di dunia, menurut Gordon Snow dari bahagian siber FBI.