Bagaimana Memulakan Perniagaan Pembuatan Makanan

Cookies, salad dressing, roti dan salsas adalah antara makanan setiap hari individu bertukar menjadi syarikat makanan yang berjaya. Melancarkan perniagaan pembuatan makanan memerlukan perancangan untuk mencari produk khusus yang dapat dipasarkan yang dapat memperoleh khalayak tempatan atau serantau yang setia. Pengusaha yang berjaya yang memulakan syarikat makanan terus berusaha untuk memuaskan pelanggan demi membina perniagaan berulang yang menguntungkan.

1

Kembangkan idea, seperti mengubah resipi keluarga menjadi perniagaan makanan. Kembangkan produk khusus yang dapat memenuhi keperluan pasaran sasaran tertentu seperti makanan enak untuk pesakit diabetes. Menjalankan penyelidikan pasaran. "Perniagaan makanan harus melakukan penyelidikan pasar untuk mendapatkan input mengenai pembungkusan, harga, dan bagaimana produk khusus dapat menembusi pasar yang penuh dengan nama jenama," kata Jim Cooper dari Conscientia Research. "Syarikat pemula harus memperlakukan memperoleh maklumat pasaran sebagai biaya menjalankan perniagaan dan merupakan bagian yang tidak terpisahkan dari merancang strategi pergi ke pasar."

2

Pilih bahan, pilih tempat membeli bahan dan kemudian dapatkan pengecualian cukai untuk membeli makanan secara borong. Daftar dalam program yang diiktiraf, seperti Institut Keselamatan Makanan Amerika, untuk mendapatkan lesen untuk mengendalikan makanan. Beli insurans liabiliti minimum $ 1 juta (Lihat Rujukan).

3

Hubungi saintis makanan melalui Ift.org untuk membuat label pemakanan dan memberikan input peraturan. Tanyakan kepada saintis makanan jenis produk makanan baru yang telah mereka teliti dan masalah dengan syarikat makanan permulaan dan produk yang mereka saksikan.

4

Sewa ruang di dapur komersial berlesen untuk mencampurkan bahan-bahan awal untuk dijual di pasar tani tempatan. Buat perjanjian dengan pembungkus bersama jika "tidak ada peralatan atau kepakaran dalaman yang tersedia" apabila sejumlah besar produk makanan diperlukan untuk pengedaran menyatakan artikel dalam talian dari Persatuan Pembungkusan Kontrak berjudul "Mengapa Memilih Pembungkus Kontrak?"

5

Jual kumpulan awal di pasar petani untuk mengukur reaksi pelanggan. "Saya mula menjual di Pasar Petani Silverlake," kata Melissa Marks, pengasas Sis Meliss Family Recipes. "Saya mengembangkan asas pelanggan setia dan menemui maklumat berguna mengenai pakaian salad saya seperti faedah bagi mereka yang menghidap diabetes." Sesuaikan selera semasa maklum balas diminta.

6

Mulakan pengedaran yang lebih luas melalui program vendor tempatan rantaian dan restoran yang diiktiraf secara nasional atau wilayah. Dapatkan sijil negara, seperti menjadi perniagaan milik wanita yang diperakui, perniagaan kecil yang diperakui atau perniagaan milik minoriti yang diperakui untuk membuka pintu di syarikat atau entiti, seperti perkhidmatan bersenjata yang mungkin membeli dalam jumlah besar.