Cara Memasarkan Reka Bentuk T-Shirt Sendiri

Terdapat kira-kira 1.4 bilion kemeja kapas yang dijual setiap tahun di AS, dengan jumlah pendapatan lebih dari $ 18 bilion. Sebilangan besar baju ini direka oleh pengusaha yang bekerja dari rumah, mengembangkan idea dan memasarkannya secara besar-besaran ke seluruh dunia. Sebilangan besar kejayaan mereka adalah dari menjual dan memasarkan baju dalam talian sendiri atau melalui laman web penjual semula. Muncul dengan idea kemeja yang dapat dipasarkan, merancang prototaip dan memasarkannya kepada orang ramai memerlukan perancangan yang teliti.

1

Buat hubungan dengan pencetak skrin tempatan jika anda lebih suka mempunyai kawalan peribadi terhadap perniagaan anda. Walaupun kedai-kedai ini mungkin menawarkan margin keuntungan yang lebih sedikit, mereka tersedia untuk membincangkan reka bentuk dan merancang projek masa depan.

2

Buat laman web atau blog sebagai hab perniagaan anda. Buat akaun PayPal supaya anda dapat menerima kad kredit. Buat templat langganan untuk menghantar e-mel kepada reka bentuk baru melalui laman web ini.

3

Buka etalase di dropper shipper seperti Cafepress.com. Syarikat penghantaran drop membolehkan anda menyerahkan reka bentuk baju untuk penghantaran terus kepada pelanggan anda semasa ia dibeli. Pengirim drop membuat kedai kedai percuma untuk anda, dan anda boleh menghubungkannya ke laman web biasa dan laman media sosial anda. Pengirim drop juga menangani masalah pembelian dan penghantaran, membebaskan anda dari langkah itu.

4

Pasarkan baju anda dengan teliti di media sosial, terutama di dinding Facebook orang yang berkaitan dengan kemeja tersebut. Tweet reka bentuk baru ketika mereka tiba. Hantarkan gambar dan keterangan di Facebook. Jalankan pertandingan; sebagai contoh, berikan hadiah untuk setiap 2.500 "suka" baru.

5

Buat identiti perniagaan Facebook semasa perniagaan anda berkembang. Ini membuat pautan berbayar ke laman web anda di margin kanan Facebook. Bina pangkalan data "suka" anda dan pasarkan terus kepada mereka jika mereka memilih pautan laman web anda di Facebook.

6

Buat etalase eBay dan gambar sebanyak mungkin reka bentuk anda, dengan menawarkan potongan besar. Berikan pelbagai sudut gambar reka bentuk anda dan tawarkan pada media lain, seperti mug dan topi, jika hubungan anda dengan pencetak skrin menawarkan perkhidmatan tersebut.

7

Biarkan pelanggan anda melihat reka bentuk yang berpotensi dan memilih yang mereka sukai. Reka bentuk yang mendapat undian terbanyak akan dicetak. Terima reka bentuk pelanggan dan berikan hadiah untuk reka bentuk dengan undian terbanyak. Ini mendorong pereka untuk memasarkan rekaannya sendiri untuk menghasilkan suara.

8

Cari selebriti yang bersedia memperagakan jenama anda. Kirimkan baju dengan rekaan terbaik anda kepada pelakon dan selebriti lain dan minta gambar mengenakannya. Walaupun ini mungkin tidak mungkin berlaku, jika anda melampirkan catatan peribadi yang menjelaskan permulaan anda dan anda menawarkan untuk memberikan sebahagian daripada penjualan kepada badan amal selebriti pilihan, anda mempunyai peluang yang lebih baik.