Cara Menghantar SMS Besar

Pemesejan teks SMS sama bermanfaatnya untuk perniagaan seperti halnya untuk individu, kerana ia menawarkan kelebihan untuk mengirim maklumat khusus penerima yang sebaliknya harus ditulis semasa bercakap di telefon. Kadang kala anda mungkin perlu menghantar SMS kepada rakan sekerja yang melebihi had 160 aksara dalam satu mesej. Mesej besar masih dapat dikirim melalui layanan SMS tanpa harus memecahnya secara manual menjadi pesan yang lebih kecil, walaupun biaya tambahan mungkin dikenakan bergantung pada rencana layanan pembawa anda.

1

Hidupkan telefon bimbit anda dan buka program pesanannya; lokasi dan nama program yang tepat akan berbeza bergantung pada telefon anda. Pilih pilihan untuk menulis mesej teks baru.

2

Ketikkan pesanan teks SMS anda menggunakan papan kekunci telefon bimbit. Terus menaip, walaupun anda mencapai had 160 aksara. Watak tambahan masih muncul di skrin telefon bimbit.

3

Masukkan nombor telefon bimbit penerima di bahagian "Ke", atau pilih nombornya dari senarai kenalan telefon bimbit anda.

4

Ketuk butang "Kirim" untuk menghantar mesej SMS besar. Telefon bimbit anda mungkin memerlukan pengesahan bahawa anda ingin menghantar banyak mesej. Benarkan telefon bimbit menghantar pesanan panjang.