Cara Menambah Grafik ke Judul di Windows Movie Maker

Windows Movie Maker adalah program percuma yang membolehkan anda membuat video asas dan tayangan slaid foto. Untuk membantu memperkenalkan video anda kepada penonton, anda dapat menambahkan layar judul dan menambahkannya dengan gambar pilihan anda. Sebarang gambar dari komputer anda boleh diimport dan anda boleh melapisi tajuk di atasnya.

1

Klik "Import Media" berhampiran bahagian atas tetingkap Pembuat Filem, dan kemudian pilih gambar yang ingin anda tambahkan ke tajuk. Gambar ditambahkan ke bahagian Media yang diimport dari tetingkap.

2

Seret gambar ke garis masa Video di bahagian bawah tetingkap dan letakkan di tempat yang anda mahukan muncul dalam filem. Sekiranya anda mahu ia muncul di awal filem, seret ke awal garis masa.

3

Klik "Judul dan Kredit" di sebelah kiri tetingkap, dan kemudian pilih "Tajuk pada Klip Terpilih."

4

Masukkan teks yang ingin anda tampilkan sebagai tajuk dan klik "Tambah Judul." Tajuk muncul pada garis masa Tajuk Hamparan.

5

Klik tajuk di garis masa Tajuk Hamparan untuk menyorotnya, dan kemudian klik tepi kanan kotak dan seret ke kanan untuk menambah masa tajuk itu dipaparkan. Panjang ini harus sesuai dengan panjang gambar latar.