Cara Mengakses Data Aplikasi pada iPhone

Apabila anda melancarkan dan menggunakan aplikasi di iPhone anda, peranti menyimpan dan melindungi data - log masuk ke akaun e-mel anda dan tetapan untuk ticker stok anda, misalnya - dalam sistem sehingga tersedia dan dimuat semula pada saat anda mengakses aplikasi . Data aplikasi berguna semasa anda beralih antara telefon kerana menghilangkan keperluan untuk mewujudkan semula pilihan pengguna dan maklumat penting lain pada peranti baru. Ini juga berguna jika anda mengalami sistem yang lembap dan perlu membasmi aplikasi yang sangat berat. Dengan menyambungkan iPhone ke komputer - seperti yang anda lakukan untuk menyegerakkan - anda boleh menggunakan iTunes untuk mendapatkan maklumat, mengurus aplikasi anda dan melakukan sandaran aplikasi.

1

Lancarkan iTunes di komputer anda.

2

Sambungkan iPhone anda menggunakan kabel USB.

3

Klik atau ketik iPhone anda di "Peranti."

4

Klik "Aplikasi" di bahagian atas tetingkap iTunes anda.

5

Cari data aplikasi di sebelah kiri tetingkap utama. Padam atau pasang semula aplikasi (dan data yang berkaitan) menggunakan butang "Buang" dan "Pasang" di sebelah nama aplikasi.

6

Seret dan lepaskan ikon aplikasi pada replika skrin Utama di sebelah kanan untuk menyusun semula penempatannya di iPhone anda.

7

Tatal ke bawah ke bawah tetingkap utama untuk mengakses panel Berkongsi Fail. Dari sini, klik aplikasi di sebelah kiri untuk menguruskan fail yang diakses semasa anda melancarkan aplikasi di iPhone anda. Sebagai contoh, e-buku yang dibaca menggunakan aplikasi Kindle iPhone boleh disimpan ke komputer anda (hanya seret dan lepas) atau dihapuskan dari sini.

8

Klik "Ringkasan" di bahagian atas tetingkap iTunes anda untuk pergi ke ringkasan utama iPhone anda.

9

Klik "Sandarkan Sekarang" untuk melakukan sandaran sistem penuh, yang menyimpan semua tetapan dan data aplikasi anda ke komputer anda. Ini boleh diakses kemudian dan dimuat semula ke peranti semasa atau baru anda.