Polisi Penggantian Syarikat untuk Makanan

Perniagaan kecil bergantung pada pekerja untuk melakukan perjalanan atau bertemu dengan pelanggan untuk mengembangkan perniagaan mereka, dan ini sering kali memerlukan pertemuan perniagaan semasa makan. Pekerja yang menanggung perbelanjaan makan mengharapkan majikan mereka membayarnya. Kunci untuk majikan adalah mengembangkan dasar pembayaran balik makanan yang memastikan perbelanjaan makan pekerja tidak berlebihan dan pembayaran balik dihantar tepat pada masanya dan terperinci.

Memohon Bayaran Balik

Sebilangan besar syarikat menghendaki pekerja menyerahkan laporan perbelanjaan yang memperincikan perbelanjaan makan mereka. Bersama dengan borang tersebut, seorang pekerja mesti melampirkan resit yang diperlukan untuk perbelanjaan makannya. Laporan ini diserahkan kepada penyelia, yang harus menyetujui perbelanjaan sebelum menyerahkannya ke bahagian hutang syarikat yang perlu dibayar.

Untuk menepati tarikh akhir akaun yang perlu dibayar, pekerja mempunyai sejumlah masa untuk menyerahkan laporan perbelanjaan mereka untuk diganti. Tempoh ini boleh berlangsung antara 30 hari hingga 90 hari selepas perbelanjaan makan. Bagi pemilik perniagaan kecil, lebih baik mereka melaporkan laporan perbelanjaan sebelum bulan berakhir hampir sehingga mereka dapat diproses. Kitaran tutup akhir bulan boleh menjadi tujuh hari, jadi sokongan perbelanjaan harus sekurang-kurangnya tiga hari sebelum permulaan kitaran itu.

Resit

Polisi syarikat mengenai pembayaran makanan boleh dilunaskan dari segi penerimaan yang mesti dikemukakan oleh pekerja dengan laporan perbelanjaan mereka. Contohnya, makanan yang berharga kurang dari $ 5 sering tidak disertakan dengan resit. Walau bagaimanapun, makanan yang berharga lebih dari $ 30 hampir selalu memerlukan resit. Sekiranya majikan membayar menggunakan kad kredit, resit terperinci dapat diperlukan, bukan hanya resit kad kredit.

Jumlah Maksimum

Syarikat yang membenarkan pekerja dibayar balik untuk perbelanjaan makan sering menetapkan had berapa pekerja akan dibayar balik. Secara amnya, pekerja boleh makan tiga kali sehari - sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Walaupun jumlah yang diperuntukkan berbeza-beza, Buku Panduan Pekerja menyatakan bahawa mereka adalah $ 12 untuk sarapan dan makan tengah hari setiap hari dan $ 30 untuk makan malam setiap hari.

Makanan ringan, atau di antara waktu makan, biasanya tidak dilindungi, dan juga minuman beralkohol. Jumlah maksimum ini dapat disesuaikan jika pekerja mengambil tab sebagai sebahagian daripada pertemuan perniagaan dengan rakan-rakan lain di dalam syarikat. Perkara yang sama berlaku jika pekerja menutup makanan untuk pelanggan yang dia bawa untuk makan sebagai sebahagian daripada mesyuarat perniagaan.

Dokumentasi

Pekerja perlu mendokumentasikan nama restoran dan tarikh makan sebagai sebahagian daripada laporan perbelanjaannya.

Juga, polisi pembayaran balik makanan memerlukan pekerja untuk mendokumentasikan nama orang lain yang hadir semasa makan. Ini bukan hanya diperlukan oleh syarikat, tetapi juga diwajibkan oleh Internal Revenue Service. Nama, nama dan syarikat orang itu mesti didokumentasikan bersama dengan nama restoran.

Lokasi

Bergantung pada bandar tempat pekerja makan, jumlah maksimum yang dapat mereka habiskan untuk makan mungkin lebih tinggi atau lebih rendah. Banyak syarikat menyedari bahawa kos makan akan lebih tinggi di bandar yang kos sara hidupnya lebih tinggi. Untuk mengatasi perbezaan ini, syarikat akan membenarkan pekerja yang pergi ke tempat dengan kos sara hidup yang lebih tinggi dapat menghabiskan lebih banyak makanan jika diperlukan.