Inventori Apa yang Perlu Saya Buka Kedai Kuku?

Menjaga inventori yang lengkap adalah amalan yang baik untuk perniagaan apa pun. Dan dengan sifat industri salon kuku, sangat penting untuk terus mengetahui turun naik permintaan perkhidmatan salun, kerana satu gaya manikur mungkin bergaya seminggu dan seterusnya. Kerana pengendali salun kuku mungkin tidak tahu berapa banyak produk yang mungkin akan dimakan pada hari tertentu, menyimpan rak yang lengkap adalah penyangga terhadap kekurangan yang tidak dijangka. Ia biasanya lebih murah untuk dibeli secara pukal. Tahap inventori anda bergantung pada saiz dan lokasi salun anda. Garis panduan yang baik untuk membeli inventori pembukaan anda adalah dengan menetapkan penyata keuntungan yang diproyeksikan selama 12 bulan, dan kemudian menentukan inventori yang diperlukan untuk mencapai tujuan tersebut, menurut Nails Magazine.

Persiapan Kerja dan Alatan

Seorang juruteknik salun kuku membersihkan, menggunting, mewarnai dan mencantikkan kuku pelanggannya. Persiapan untuk manicure yang sempurna bermula dengan menghilangkan cat kuku lama. Penghilang cat kuku adalah salah satu produk yang paling kerap digunakan di salun dan harus dipesan dalam ukuran gelen. Pelarut manicurist aseton juga diperlukan untuk menghilangkan petua, balut dan kuku akrilik. Gunting kuku, gunting kutikula dan tongkat oren digunakan di hampir setiap manikur, seperti fail kuku, pemotong kuku elektrik, papan emeri dari pelbagai tekstur dan penyangga kuku. Mangkuk jari, pelembap dan tuala tangan meningkatkan pengalaman manikur dan harus dipesan secara pukal.

Bekalan Warna dan Kuku

Bahan asas salon - cat kuku - biasanya merupakan salah satu barang terpenting yang terlintas di fikiran ketika menyimpan bekalan. Pilihan warna sangat peribadi, dan anda mungkin memerlukan beratus-ratus botol cat kuku untuk memenuhi keperluan individu pelanggan anda. Anda juga memerlukan sejumlah besar lapisan bawah dan atas untuk memastikan manikur kelihatan terbaik. Kedai yang menawarkan kuku akrilik memerlukan gam, hujung kuku, berus, serbuk dan sebatian akrilik.

Peralatan

Sebilangan besar peralatan yang digunakan di salun kuku, termasuk kerusi spa, kerusi operator, meja manikur dan daftar tunai dapat disewa dari pengilang pembekal salon; namun demikian, anda harus menyimpan sekurang-kurangnya sebilangan kerusi dan stesen yang mempunyai manicurists. Pengering tiup, lampu dan spa kaki adalah peralatan yang lebih kecil yang biasanya boleh dibeli di pengeluar bekalan kecantikan atau kuku.

Pembersihan dan Kebersihan

Sangat penting untuk memastikan peralatan dan salun anda bersih dan bebas daripada jangkitan kulat yang boleh merebak dari pelanggan ke pelanggan. Menurut Badan Perlindungan Alam Sekitar, kebersihan alat yang betul memerlukan disinfektan, autoklaf, dan sabun antibakteria dan antijamur yang didaftarkan di EPA. Bekalan tandas, seperti kertas tandas, sabun dan tuala tangan diperlukan di tandas pekerja dan pelanggan, seperti span, tuala dan sikat gosok untuk pembersihan salun setiap hari.

Keperluan Pentadbiran

Sekiranya anda menggunakan manicurists lain, salun mungkin perlu menyimpan kad masa, cek gaji dan borang cukai di tangan. Salun kuku juga harus menyimpan banyak peralatan pejabat yang sama dengan perniagaan apa pun, termasuk folder fail, pen, kertas, dakwat atau toner, dan buku janji temu.