Bagaimana Mendapatkan Wang untuk Perniagaan Penjagaan Warga Emas

Penjagaan orang tua tidak lagi terbatas pada rumah jagaan dan kemudahan tempat tinggal yang dibantu. Mengetahui bagaimana mendapatkan wang geran untuk membantu memulakan syarikat yang menjaga orang tua dapat membantu membiayai perniagaan yang berpotensi menguntungkan yang juga membantu orang. Baby boomer yang berusia tidak semestinya ingin kehilangan kebebasan dengan keluar dari kediaman mereka. Walau bagaimanapun, beberapa orang tua perlu mendapat bantuan kerana keterbatasan fizikal atau mental, jadi lebih banyak syarikat menawarkan rawatan di rumah.

Tentukan Keperluan Pembiayaan

Tentukan berapa banyak dana yang ingin anda cari, serta keseluruhan kos untuk perniagaan anda. Sebilangan besar geran memerlukan permohonan dan kadang-kadang wawancara, jadi mengira jumlah wang yang anda perlukan dapat membantu mengisi kertas kerja. Faktor yang harus anda pertimbangkan merangkumi ukuran kemudahan, kemudahan yang ditawarkan dan setiap kakitangan yang mungkin anda perlukan. Beberapa perniagaan penjagaan warga tua menurunkan kos dengan menghantar kakitangan ke rumah orang daripada beroperasi di luar kemudahan.

Pertimbangkan Jenis Perniagaan

Terdapat pelbagai perniagaan penjagaan warga tua, seperti pusat komuniti, yang memberi tumpuan untuk menawarkan program siang dan malam untuk warga tua. Anda juga boleh membuka perniagaan penjagaan orang dewasa anda sendiri, di mana anda mengunjungi dan menjaga orang tua di rumah mereka. Anda mungkin mempertimbangkan untuk membuka kemudahan tempat tinggal yang dibantu, di mana orang tinggal dan mendapat rawatan. Ini adalah industri yang sedang berkembang.

Majlis Kebangsaan untuk Penuaan melaporkan bahawa sekitar 80 peratus orang dewasa yang lebih tua mempunyai sekurang-kurangnya satu keadaan kesihatan kronik, sementara 77 persen mempunyai sekurang-kurangnya dua. Organisasi ini juga menyatakan bahawa setiap 11 saat seorang senior jatuh dan berakhir di bilik kecemasan. Statistik ini jelas menunjukkan perlunya penjagaan penatua.

Hubungi Agensi Kerajaan

Hubungi agensi kerajaan tempatan dan persekutuan, yang boleh menjadi sumber pembiayaan utama, atau kunjungi laman web mereka untuk mendapatkan maklumat awal. Hubungi melalui telefon atau e-mel agensi negeri anda yang mengendalikan perkhidmatan untuk penuaan, biasanya subseksyen jabatan perkhidmatan sosial negeri anda. Hubungi Pentadbiran Perkhidmatan Kesihatan dan Manusia AS mengenai Penuaan, yang mempunyai sejumlah geran yang tersedia untuk entiti bukan untung awam dan swasta.

Gunakan Laman Web SBA

Lawati laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil AS, yang mempunyai sumber untuk membantu pemilik perniagaan kecil mencari geran. Ini memperluas kriteria carian anda dan memisahkan pemberian hanya untuk perkhidmatan warga tua daripada geran perniagaan kecil dan bantuan kewangan lain.

Lihatlah Geran Minoriti

Walaupun anda menghadapi kesukaran untuk mencari atau mendapatkan geran yang ditujukan khas untuk perniagaan penjagaan orang tua, anda mungkin masih dilindungi oleh geran lain. Sebagai contoh, agensi kerajaan dan organisasi masyarakat menawarkan geran kepada minoriti yang ingin memulakan perniagaan, terutama organisasi bukan untung.

Keperluan Perlesenan Penyelidikan

Dengan setiap pilihan permulaan perniagaan, anda akan mendapat keperluan kesihatan dan perlesenan yang berbeza, jadi periksa dengan agensi negeri yang tepat.

Fahami Proses Permohonan

Semak permohonan sebelum memohon geran untuk memastikan kelayakan anda. Sahkan kelayakan anda sebelum membuat permohonan. Contoh keperluan termasuk ukuran perniagaan anda, pengalaman dan sejarah kerja peribadi anda, dan kemampuan untuk menetapkan dana ke bidang perniagaan anda yang sesuai.

Isi semua dokumen yang diperlukan untuk permohonan. Baca perinciannya dengan teliti, kerana anda mungkin diminta memberikan maklumat tambahan, seperti cadangan bagaimana anda berhasrat menggunakan dana tersebut.