Cara Membatalkan Pendaftaran Kindle

Sekiranya anda merancang untuk menaik taraf ke peranti baru untuk aktiviti perniagaan mudah alih, anda perlu membatalkan pendaftaran Kindle anda. Membatalkan pendaftaran Kindle anda akan menghilangkan sambungannya ke akaun anda untuk mengelakkan pembelian tanpa izin dan melindungi privasi anda. Melakukan ini sebelum anda memberikan Amazon Kindle anda kepada orang lain atau menjualnya adalah langkah keselamatan yang penting.

1

Tekan butang "Rumah" di Kindle anda jika anda belum berada di layar Utama, tekan butang "Menu", dan kemudian pilih "Tetapan."

2

Tatal ke bawah skrin Tetapan menggunakan pengawal 5 arah dan pilih "Deregister." Masukkan nama pengguna dan kata laluan Amazon anda di kotak teks di bahagian bawah skrin.

3

Pilih "OK" untuk mengesahkan pilihan anda. Akaun yang berkaitan dengan Kindle dibatalkan pendaftarannya secara automatik.