5 Faedah Memiliki QuickBooks Pro untuk Perniagaan Anda

QuickBooks Pro adalah program perisian perakaunan kewangan yang dihasilkan oleh Intuit. Dicipta untuk digunakan oleh perniagaan kecil, perisian ini mempunyai pelbagai ciri yang bertujuan untuk membantu pengguna menguruskan setiap fungsi perakaunan mereka, termasuk akaun yang perlu dibayar, akaun yang dapat diterima, pengurusan kad kredit dan laporan kewangan. Dengan harga runcit pada $ 229.95 pada tahun 2010, terdapat pelbagai faedah yang diterima oleh perniagaan kecil untuk menggunakan QuickBooks Pro.

Pengurusan kewangan

QuickBooks Pro dilengkapi dengan ciri yang direka untuk membantu perniagaan kecil dalam menguruskan wang mereka. Salah satu aspek program ini membolehkan pengguna memasukkan tarikh akhir dan maklumat pembayaran untuk semua bil berulang. Oleh kerana bil perlu dibayar, pengguna boleh mencetak cek terus dari QuickBooks. Di samping itu, setiap transaksi direkodkan untuk akses mudah semasa audit akan datang. Pengguna QuickBooks Pro juga dapat menghubungkan akaun bank mereka ke program. Selain memberi mereka kemudahan melihat semua rekod kewangan pada satu skrin, ciri ini juga memberi mereka manfaat untuk menghilangkan keperluan penyata bank kertas.

Bil Perbelanjaan

Semasa menjalankan perniagaan, profesional sering menanggung pelbagai perbelanjaan yang kemudiannya ditagih kepada pelanggan. Ini mungkin pembelian kecil, seperti jarak tempuh dan makanan, atau perbelanjaan besar, seperti perjalanan antarabangsa yang dilanjutkan. Terlepas dari ukuran atau jenis perbelanjaan, QuickBooks Pro mengekalkan fitur yang memungkinkan pengguna merekam setiap satu. Di samping itu, perbelanjaan dapat dijimatkan mengikut pelanggan atau pekerjaan, yang memberi keuntungan kepada pengguna kerana tidak perlu mendamaikannya secara manual.

Invois Jualan

QuickBooks Pro memberikan faedah menjimatkan masa untuk menjejaki penjualan dan membuat resit dan invois secara automatik dengan satu sentuhan butang. Invois kemudian boleh dihantar secara elektronik kepada pelanggan melalui e-mel. Program ini juga membolehkan pelanggan ditagih secara individu atau banyak. Fungsi yang terakhir mungkin sangat berguna ketika menagih banyak pelanggan untuk perkhidmatan yang sama. Pengguna yang melanggan Intuit QuickBooks Merchant Services mempunyai kelebihan tambahan kerana dapat menerima caj kad kredit dan debit melalui QuickBooks Pro. Di samping itu, pengguna yang melanggan Intuit Check Solution untuk QuickBooks memperoleh kemampuan untuk memindai dan memasukkan cek ke dalam program, menghilangkan kebutuhan untuk memasukkan data secara manual.

Melapor

Pengguna QuickBooks Pro dapat membuat pelbagai laporan kewangan. Ini termasuk pendapatan, perbelanjaan, tren dan dokumen ramalan tahun ke tahun. Selanjutnya, setiap laporan dapat dieksport ke dalam format spreadsheet Microsoft Excel dan dihantar secara elektronik melalui e-mel.

Mesra pengguna

Pembuat QuickBooks Pro merancang perisian agar mesra pengguna. Ciri penyediaan pengguna baru memberi pengguna proses orientasi maya. Selain itu, sebahagian besar fitur program dapat diaktifkan dengan satu klik butang.