Cara Mengedit Kenalan di iPad

Mempunyai keseluruhan senarai kenalan di iPad anda adalah praktikal untuk menghantar e-mel penting dan mencari maklumat orang atau syarikat semasa dalam perjalanan. Kenalan, yang merupakan aplikasi buku alamat asli di iPad, membolehkan anda menyegerakkan dengan kenalan anda di komputer, iPhone atau akaun iCloud. Kenalan juga menyokong kumpulan dan membolehkan anda menghantar e-mel, mesej, FaceTime atau berkongsi kenalan secara langsung dari halaman kenalan tersebut. Sekiranya anda perlu mengedit kenalan, tidak kira sama ada anda mengimportnya atau tidak, anda boleh mengubah atau menambahkan maklumat secara langsung di iPad.

1

Ketuk ikon "Kenalan" di layar utama iPad anda untuk membuka aplikasi.

2

Cari kenalan yang ingin anda edit. Anda boleh menatal ke atas dan ke bawah untuk melihat kenalan anda atau mengetuk huruf abjad untuk pergi ke huruf itu.

3

Ketik "Edit."

4

Ketuk medan "Pertama", "Terakhir" atau "Syarikat" untuk mengedit nama depan, nama belakang atau syarikat untuk kenalan.

5

Ketuk bidang "Telefon" untuk mengedit nombor telefon kerja atau nombor telefon bimbit untuk kenalan.

6

Ketuk "E-mel" untuk mengedit alamat e-mel untuk kenalan anda.

7

Ketuk "URL" untuk memasuki laman web kenalan anda.

8

Ketuk "Jalan," "Negara," "Kota" atau "Zip" untuk mengedit maklumat alamat untuk kenalan anda. Jika anda ingin menambahkan alamat, ketuk "Tambahkan alamat baru."

9

Ketik nama medan untuk menukarnya. Sebagai contoh, jika anda ingin mengubah nama bidang dari "Mobile" menjadi "Home" untuk nombor telefon, ketuk "Mobile" dan daftar nama bidang yang tersedia muncul. Anda boleh melakukan ini di semua bidang maklumat.

10

Ketuk "Tambah medan" untuk menambahkan bidang baru ke kad kenalan anda. Medan tambahan yang boleh anda tambahkan merangkumi nama panggilan, tajuk pekerjaan, profil Twitter dan Facebook, nama orang tengah dan orang yang berkaitan.

11

Ketuk "Selesai" untuk menyimpan perubahan anda.