Cara Membuka Jendela Baru untuk Memaparkan Hasil Setiap Kali Anda Mencari

Semasa anda melihat senarai carian dan mengklik pautan, cuba buka banyak tetingkap untuk membantu anda membandingkan pelbagai kandungan sekaligus. Sebagai contoh, setiap tetingkap baru boleh diubah saiznya sehingga anda dapat memasukkan dua atau lebih tetingkap di sebelah kanan skrin anda sementara senarai carian tetap kelihatan di sebelah kiri. Ukuran tetingkap setiap tetingkap membolehkan anda menyembunyikan ruang putih atau iklan yang tidak diingini di sekitar kandungan. Daripada mengklik setiap tab yang membuka satu laman web baru dan menyembunyikan kandungan sebelumnya, anda dapat menganalisis beberapa laman web dengan cepat, dan kemudian merancang tindakan seterusnya berdasarkan penyelidikan Internet anda.

Hartanah Internet

1

Tekan dan tahan kekunci "Windows" dan kemudian tekan "X" untuk membuka menu Pautan Pantas.

2

Klik atau ketuk "Panel Kawalan," dan kemudian klik atau ketuk "Pilihan Internet" untuk membuka kotak dialog Properties Internet.

3

Klik atau ketuk tab "Umum". Klik atau ketuk "Tab" untuk menampilkan pilihan untuk Tetapan Penjelajahan Tab.

4

Klik atau ketuk butang radio untuk "Tetingkap baru" di bahagian Buka Pautan Dari Program Lain Di. Klik "OK." Klik "Terapkan" dan kemudian klik "OK" untuk menutup kotak dialog Properties Internet. Simpan dan tutup sebarang fail dan program yang terbuka.

5

Tekan dan tahan kekunci "Windows" dan tekan "I" untuk membuka daya tarikan Tetapan. Klik atau ketik "Kuasa", kemudian klik atau ketik "Mulakan semula."

6

Uji dengan menekan "Ctrl" dan mengklik pautan di hasil carian anda yang seterusnya untuk melihat apakah kandungan halaman Web dipaparkan di tetingkap baru.

Klik kanan di Google Chrome, Microsoft Internet Explorer dan Mozilla Firefox

1

Masukkan istilah atau frasa carian anda di bar carian penyemak imbas dan kemudian tekan "Enter."

2

Klik kanan pautan pilihan dalam hasil carian.

3

Klik "Buka pautan di tetingkap baru." Klik butang "Pulihkan Ke Bawah" dan kemudian klik dan seret bingkai untuk mengubah saiz tetingkap.

Tetapan Carian Google

1

Aktifkan kuki mengikut tetapan penyemak imbas anda. Buka halaman Tetapan Carian Google (lihat pautan di Sumber).

2

Klik untuk menambahkan tanda centang di sebelah "Buka setiap hasil yang dipilih di tetingkap penyemak imbas baru."

3

Klik atau ketuk "Simpan" dan kemudian klik atau ketuk "OK."