Cara Membuat Kertas Kitar Semula Wang

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menjana wang dengan mengitar semula kertas, ada beberapa langkah yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kejayaan dan pendapatan anda. Langkah-langkah untuk memulakan operasi mengitar semula kertas termasuk meneliti kawasan anda, menjalin perkongsian, memiliki alat yang tepat untuk pekerjaan itu dan mempersiapkan pertumbuhan.

Penyelidikan adalah Langkah Pertama

Terdapat beberapa langkah penyelidikan sederhana yang harus anda selesaikan untuk membantu anda berjalan lancar Pertama, periksa dengan pengitar semula di kawasan anda dan cari tahu apa yang biasanya mereka bayar untuk banyak kertas. Harga mereka biasanya berdasarkan satu tan kertas. Anda juga ingin mengetahui sama ada terdapat jenis kertas yang tidak akan diterima oleh pengitar semula. Setelah anda mengenal pasti senarai pengitar semula dan kadar, anda juga boleh melakukan penyelidikan di komuniti anda. Tanya sekolah tempatan, bangunan pejabat dan kedai runcit bagaimana mereka membuang sampah kertas. Anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa mereka sering membayar syarikat sampah untuk mengangkut sampah kertas mereka. Akhirnya, selidiki kerajaan negeri dan tempatan anda sehingga anda tahu jika anda memerlukan lesen atau izin khas untuk menjalankan operasi kitar semula kertas anda.

Cari Pelanggan

Setelah anda menyelesaikan penyelidikan, sudah tiba masanya untuk mencari beberapa pelanggan. Sekolah, bangunan pejabat dan lokasi komersial lain yang membayar untuk membuang sampah kertas mereka adalah sumber perniagaan yang bagus untuk anda. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menyumbangkan sebahagian dari hasil kitar semula kepada badan amal tempatan untuk menarik lebih banyak calon pelanggan. Sekiranya mereka tidak mengitar semula kertas, tanyakan kepada mereka jika mereka menyedari bahawa Majlis Udara Bersih melaporkan bahawa setiap pekerja pejabat Amerika menghasilkan hampir dua paun kertas sampah setiap hari. Sebaik sahaja anda mempunyai perjanjian dengan pelanggan, pastikan anda mengetahui kapan sampah kertas mereka siap diambil. Mungkin sebulan sekali atau sekali sehari. Anda akan dapat membuat jadual pengambilan setelah anda mengetahui kapan sampah kertas setiap pelanggan siap diambil.

Mempunyai Alat yang Betul

Untuk mengambil sisa kertas dan menghantarnya ke kitar semula, anda memerlukan trak atau treler. Semasa pertama kali memulakan, anda mungkin juga mempertimbangkan untuk menyewa trak jika anda hanya mengambil jentera mingguan. Anda juga memerlukan boneka atau tong sampah untuk memindahkan kertas dari lokasi pelanggan ke kenderaan anda. Anda sering mendapatkannya di Internet. Di luar alat utama itu, anda mungkin hanya memerlukan sarung tangan yang kuat dan punggung yang kuat untuk berjaya menghasilkan kertas kitar semula wang.

Bersedia untuk Pertumbuhan Masa Depan

Oleh kerana operasi mengitar semula kertas anda mulai meningkat, anda pasti mahu mula membuat persiapan untuk masa depan. Ini mungkin termasuk mengetepikan wang sepanjang perjalanan sehingga anda dapat membeli trak yang lebih besar. Ini mungkin termasuk menentukan berapa besar ukuran yang anda mahu tambah pekerja atau pekerja temp. Akhirnya, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menambahkan kitar semula khas lain, termasuk komputer, kaca dan plastik, ke perniagaan anda.