Cara Mudah Menjana Wang Dengan Trak Pikap

Anda mempunyai ruang pengambilan di garaj atau jalan masuk anda, jadi mengapa tidak menggunakannya untuk membuat sejumlah wang tambahan? Untuk tujuan pemasaran, rancang untuk menggantungkan beberapa tanda atau poster di kawasan anda yang mengumumkan perkhidmatan anda, atau membelanjakan beberapa dolar untuk iklan rahsia di koran mingguan tempatan. Beli tarp besar dan beberapa ikatan, dan anda sudah bersedia untuk berniaga menghasilkan wang tambahan untuk membayar bil, bercuti atau menabung untuk hari hujan.

Sampah Haul Away

Banyak halaman dan rumah orang penuh dengan sampah yang perlu ditarik keluar. Hantarkan tanda di kawasan anda yang merangkumi nombor telefon anda untuk mendapatkan kerja pengangkutan sampah. Sebagai tambahan kepada biaya pengangkutan anda, kenakan juga biaya pembuangan kepada penduduk, dan apa-apa bayaran khas yang berkaitan dengan membuang bekas yang mudah terbakar atau berbahaya. Tambahkan tanda ke kenderaan anda untuk memberi tahu orang bahawa anda menawarkan perkhidmatan ini, dan menyerahkan kad perniagaan kepada semua orang yang anda kenal. Anda boleh mencapai usaha ini sebagai usaha sambilan untuk menambah pendapatan atau sebagai sesuatu yang anda harapkan untuk berubah menjadi perusahaan sepenuh masa.

Hantar Bahan Yard dan Renovasi

Orang yang ingin merombak rumah mereka atau menambah landskap ke halaman mereka sering memerlukan bekalan besar yang memerlukan trak pikap. Cari orang yang memerlukan pokok baru atau sejumlah besar tumbuh-tumbuhan, mulsa, dan timbunan kotoran atau pasir yang dihantar. Anda juga mungkin ingin menyampaikan sejumlah kecil kerikil, batu lanskap atau batu yang lebih besar. Kirimkan papan tanda untuk memberi tahu orang lain bahawa anda juga menawarkan penghantaran kayu, pintu, papan dan alat penyewaan ke kediaman. Periksa dengan pusat asuhan dan taman berkebun, dan tawarkan untuk mengangkut produk apabila pelanggan mereka memerlukan perkhidmatan penghantaran.

Kabel Pengangkutan Kayu Api

Sekiranya anda tinggal di kawasan di mana perapian terkenal, tawarkan pengambilan dan penghantaran tali kayu api. Buatlah kerjasama dengan perniagaan pemotong kayu tempatan yang tidak menyediakan penghantaran, dan tawarkan untuk memberi mereka bayaran pencari untuk pemilik rumah yang meminta mereka untuk mengirim kayu ke rumah mereka. Sekiranya anda ingin memunggah dan menumpuk kayu bakar di halaman pelanggan, dapatkan wang tambahan dengan mengenakan bayaran untuk masa dan tenaga kerja anda.

Hantar Perabot dan Peralatan

Sebilangan besar isi rumah memerlukan peralatan, perabot dan barang-barang besar lain yang dihantar ke rumah mereka apabila kenderaan mereka sendiri terlalu kecil untuk membawa barang-barang tersebut. Orang yang membeli perabot dan perkakas terpakai juga memerlukan bantuan penghantaran. Mendekati kedai pembaikan perkakas untuk menawarkan perkhidmatan anda untuk membawa barang pecah ke kedai dan menghantar barang yang baru dibaiki kepada pemiliknya.

Menawarkan Perkhidmatan Bergerak

Pemilik trak pikap yang tinggal di bandar kolej atau kawasan yang mempunyai banyak bangunan pangsapuri mungkin mendapati gaji besar membantu orang bergerak. Menyediakan perkhidmatan bergerak untuk pelajar kolej berfungsi dengan baik jika anda mempunyai jenis pekerjaan lain yang berbaris sepanjang tahun ini, kerana kebanyakan kanak-kanak memerlukan barang yang dipindahkan pada musim gugur dan sekali lagi pada akhir musim bunga. Gantung risalah di sekitar kampus kolej untuk memberitahu pelajar mengenai perkhidmatan anda. Hantarkan papan tanda di papan buletin pangsapuri, dan berteman dengan pengurus bangunan pangsapuri yang boleh menghantar rujukan mengikut cara anda.

Dapatkan Balut

Bergantung pada berapa banyak perjalanan yang anda lakukan, atau di mana anda berada sekarang, anda mungkin layak menggunakan trak anda sebagai cara untuk mengiklankan syarikat. Anda akan melakukan ini dengan membungkus trak untuk memaparkan maklumat perniagaan syarikat. Syarikat kemudian akan membayar anda bayaran bulanan untuk menyimpan bungkusan kenderaan anda. Hubungi perniagaan atau syarikat tempatan di bandar berdekatan dan rundingkan perjanjian.

Bajak Salji di Musim Sejuk

Walaupun anda perlu membeli alat bajak salji untuk trak anda, membajak salji pada musim sejuk boleh menjadi perniagaan sampingan yang menguntungkan. Lawati perniagaan dan isi rumah tempatan sebelum musim sejuk bermula dan buat seberapa banyak kontrak yang anda ada. Kemudian ketika salji turun, anda sudah mempunyai pangkalan pelanggan anda dan boleh pulang bekerja.

Mulakan Perkhidmatan Menarik

Yang anda perlukan hanyalah kabel penarik dan anda boleh mula menggunakan trak anda untuk menjana wang dengan kenderaan yang rosak. Sekiranya anda ada malam, hujung minggu, atau untuk keadaan kecemasan, anda juga boleh mengenakan bayaran tambahan. Sudah tentu, pergi melalui jalan ini bermaksud mendaftarkan perniagaan anda untuk tujuan cukai dan mendapatkan insurans sekiranya ada yang salah semasa mengangkut kenderaan orang lain. Untuk memulakan, buat dan hantar kad nama, beriklan di koran tempatan anda dan buat catatan di media sosial.