Cara Mengeksport Keynote Dari Mac ke iPad

Sekiranya anda menggunakan Keynote pada Mac dan iPad anda untuk perniagaan anda, anda boleh memindahkan fail ke iPad dengan tiga cara yang berbeza. Sekiranya anda mempunyai Wi-Fi atau akses tanpa wayar selular di iPad, cara terpantas adalah dengan hanya menghantar fail sebagai lampiran e-mel. Sekiranya anda tidak mempunyai akses tanpa wayar, anda boleh mengeksport fail menggunakan iTunes. Kaedah ketiga adalah menggunakan iCloud, yang mempunyai kelebihan tambahan menjadikan fail Keynote anda dan sebarang perubahan pada saat-saat terakhir dapat diakses oleh komputer, iPad dan mana-mana peranti mudah alih Apple yang lain secara serentak.

Mengeksport Dengan E-mel

1

Lancarkan Mail atau pelanggan e-mel lain dan taipkan alamat e-mel yang dapat diakses dari iPad anda. Masukkan tajuk subjek yang akan memudahkan e-mel untuk dikenali di iPad anda, seperti "Keynote File."

2

Klik ikon "Lampiran" dan arahkan ke fail Keynote anda. Klik "Pilih Fail" dan kemudian klik "Kirim."

3

Hidupkan iPad anda semasa anda berada dalam rangkaian rangkaian tanpa wayar yang dapat diakses. Ketuk ikon "Mail" dan tunggu mesej yang anda kirim dimuat.

4

Ketik gambar fail Keynote dalam e-mel. Pratonton fail dibuka. Ketuk ikon "Import" dan pilih "Buka di Keynote."

Mengeksport Dengan iTunes

1

Sambungkan iPad ke komputer Mac anda menggunakan kabel USB peranti. Lancarkan iTunes jika tidak dibuka secara automatik.

2

Pilih iPad dari menu kiri iTunes dan klik tab "Aplikasi" di bahagian atas tetingkap.

3

Klik "Keynote" di halaman Aplikasi. Klik "Tambah" dan arahkan ke fail Keynote yang ingin anda eksport. Klik "Buka."

4

Ketik ikon "Keynote" pada iPad. Ketuk butang "+" di Tampilan Pembentangan dan pilih "iTunes." Pilih persembahan yang diimport dari senarai.

Mengeksport Dengan iCloud

1

Hidupkan iPad semasa anda berada dalam rangkaian rangkaian tanpa wayar yang dapat diakses. Ketuk ikon "Tetapan" dan pilih "iCloud." Masukkan ID dan kata laluan Apple anda apabila diminta. IPad memaparkan senarai perkhidmatan yang tersedia.

2

Cari "Dokumen & Data" berhampiran akhir perkhidmatan yang disenaraikan dan pastikan ia diaktifkan. Sekiranya statusnya "Mati", ketuk dan beralih beralih ke kedudukan "Hidup".

3

Tatal ke bawah halaman perkhidmatan yang disenaraikan dan ketik "Keynote." Geser suis "Gunakan iCloud" ke posisi "Hidup". Tekan butang "Laman Utama" dan kemudian ketuk butang "Tidur / Bangun" untuk memasukkan iPad ke mod tidur semasa anda mengeksport fail dari Mac anda.

4

Buka tetingkap penyemak imbas Web baru di Mac anda dan arahkan ke iCloud.com. Klik butang "Log Masuk".

5

Masukkan alamat e-mel dan kata laluan Apple ID anda. Sekiranya anda belum log masuk dari Mac anda sebelumnya, anda akan diminta untuk memilih bahasa dan zon waktu anda. Klik butang "Selesai".

6

Klik ikon "iWork" dan kemudian klik tab "Keynote" di bahagian atas halaman. Klik ikon "Tetapan" di sudut kanan atas halaman. Klik "Muat Naik Dokumen" dan pilih fail Keynote di kotak dialog. Bar kemajuan akan menunjukkan status muat naik kepada anda.

7

Klik butang "Laman Utama", kemudian buka Keynote dengan mengetuk ikonnya. Pilih fail untuk membukanya.