Cara Menukar ID Pemanggil pada iPhone

Sebagai pemilik perniagaan kecil yang menggunakan iPhone anda untuk tujuan perniagaan, anda mungkin berguna untuk menambahkan rakan sekerja dan kenalan perniagaan anda - seperti pelanggan atau pembekal yang selalu anda hubungi - sebagai kenalan dalam peranti. Apabila maklumat seperti nama orang itu disimpan ke dalam telefon anda, anda dapat mengetahui siapa yang memanggil anda berkat ciri ID Pemanggil iPhone. Ini membolehkan anda memutuskan sama ada anda mahu membuat panggilan atau tidak. Anda boleh menambahkan entri Caller ID dari tab "Recents", atau dari papan kekunci di skrin.

1

Ketuk ikon "Telefon" untuk membuka aplikasi Telefon.

2

Ketik tab "Terkini" untuk melihat nombor yang telah anda panggil dan nombor yang telah memanggil anda pada masa lalu. Cari nombor yang ingin anda tambahkan ID pemanggil dan ketik anak panah biru dan putih di sebelah kanannya.

Sekiranya nombor tersebut tidak ada di tab "Terbaru", pindah ke ikon papan kekunci dan tekan nombor, kemudian ketuk ikon "Tambah Kenalan" di sebelah kanan butang "Panggil". Anda kemudian boleh melangkah ke Langkah 4.

3

Ketik butang "Buat Kenalan Baru".

4

Masukkan maklumat yang diminta di ruang yang disediakan. Anda boleh menambah nama depan, nama belakang, nama syarikat, nombor telefon dan alamat e-mel. Setelah selesai, ketik butang "Selesai" untuk menyelesaikan penambahan ID pemanggil untuk nombor ini.