Cara Memadamkan Halaman Rasmi di Facebook

Facebook membolehkan anda membuat halaman rasmi untuk diri sendiri atau perniagaan anda. Anda boleh menggunakan halaman peminat ini untuk mempromosikan diri anda. Sebagai contoh, anda boleh memberi tahu peminat kumpulan anda mengenai tarikh konsert yang akan datang, atau memberitahu peminat restoran anda mengenai item menu khas minggu ini. Sekiranya kumpulan anda putus atau restoran anda ditutup, halaman peminat Facebook rasmi anda mungkin menjadi kesulitan atau bahkan peringatan yang menyakitkan. Sekiranya ini berlaku, tutup halaman.

1

Klik "Edit Halaman" di sudut kanan atas halaman peminat anda.

2

Tatal ke bawah ke bahagian bawah halaman yang terbuka. Tepat di atas butang "Simpan Perubahan" berwarna biru, anda akan melihat bahagian "Padam Halaman".

3

Klik "Padam secara kekal (nama halaman)" di bahagian "Padam Halaman". Ini akan membuka tetingkap baru yang menanyakan adakah anda pasti mahu menghapus halaman anda.

4

Klik butang "Padam" berwarna biru di tetingkap pengesahan untuk menghapuskan halaman anda sepenuhnya. Seperti yang diperingatkan oleh tetingkap ini, menghapus halaman anda adalah kekal dan tidak dapat dipulihkan.