Item Terbaik untuk Dijual di Vendor Booth

Sebuah gerai vendor memberi anda pendedahan yang luas kepada peserta yang hadir, tetapi selalunya merupakan perbelanjaan yang besar. Untuk memanfaatkan pengalaman gerai vendor Anda secara maksimal, anda perlu memaparkan item yang menarik bagi peserta pertunjukan tertentu di mana anda mengambil bahagian. Pertimbangkan khalayak anda. Pilihan item terbaik boleh berubah mengikut musim, tema acara atau lokasi.

Item yang Menjana Keuntungan

Sebelum memilih barang yang akan dijual di gerai anda, pertimbangkan berapa banyak wang yang akan anda laburkan. Sebagai contoh, mengadakan gerai di pameran negara boleh menelan belanja sebanyak $ 70 per kaki persegi atau lebih. Ini sebagai tambahan kepada kos bilik itu sendiri, hiasan, inventori, penyimpanan, pemindahan dan masa anda. Apa sahaja yang anda jual, anda mesti mempunyai inventori yang mencukupi dan nilai tambah yang akan memastikan anda akan pergi dengan membawa sejumlah wang di poket anda.

Pilih Item Bermusim yang Menarik

Pilih rancangan anda dengan teliti berdasarkan barisan produk anda. Sekiranya pertunjukan diadakan di luar rumah atau diatur sekitar percutian atau musim, menjual barang bermusim dapat menarik minat pelanggan. Kedai percutian mungkin menjual perhiasan Krismas di pameran percutian, sementara kedai yang menampilkan pakaian besbol kemungkinan akan melakukan yang terbaik di festival musim panas yang meraikan sukan.

Produk Berguna Segera

Sekiranya anda ingin menarik pelanggan baru, jual beberapa barang yang berguna di pameran atau festival di mana gerai anda berada. Cermin mata hitam, ais krim, topi matahari dan selimut pantai adalah barang popular di festival muzik luar musim panas. Pada bulan-bulan musim sejuk, jaket hangat, selimut yang selesa dan coklat panas dapat menarik perhatian orang yang lewat.

Selaras Tema Produk

Reka ruang anda dengan tema yang jelas dan estetika yang seragam. Gerai wanita sesuai jika anda menjual perhiasan atau pakaian untuk wanita. Sebuah gerai yang menjual produk kanak-kanak mungkin mempunyai mainan, belon dan pengalihan untuk ibu bapa dan anak-anak mereka.

Anda boleh meningkatkan jualan jika anda mempunyai tema gerai yang sesuai dengan tema persembahan. Pada pameran yang mengkhususkan diri dalam barang buatan tangan, misalnya, sorot ciptaan paling artistik anda.

Potongan Unik dan Tidak Biasa

Pelanggan yang berbelanja di pameran vendor tidak mahu barang yang dapat mereka beli di pusat membeli-belah tempatan. Sebaliknya, pelanggan ini pergi ke pameran dan festival untuk mencari sesuatu yang berbeza dan tidak biasa. Walaupun anda menjual produk sehari-hari seperti beg tangan, cari cara untuk menjenamakan barang tersebut dan membuatnya menonjol. Sekiranya anda berada di dekat lautan, misalnya, anda boleh memaparkan beg tangan yang terbuat dari plastik kitar semula, atau perhiasan yang dibuat dari kerang laut.