Bagaimana Memulakan Perniagaan Batu Nisan

Anda dapat menolong keluarga memperingati kehidupan orang yang dikasihi dengan membuat batu nisan yang indah. Perniagaan batu nisan sangat sesuai untuk orang yang kreatif dan bersikap empati terhadap orang lain. Mereka yang bersedih memerlukan seseorang yang baik hati untuk menolong mereka memilih peringatan yang sempurna untuk orang yang dikebumikan. Dengan peralatan yang betul, batu nisan ukiran jauh lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

1

Pelajari seni ukiran. Ikuti kelas yang secara khusus mengajar bagaimana mengukir granit. Anda boleh mencari kelas tempatan melalui engravingclasses.com, atau anda boleh belajar di bawah pengukir batu nisan lain yang bersedia memberi bimbingan kepada anda. Setelah anda mempelajari asas-asasnya, berlatihlah sebanyak mungkin sehingga anda berjaya menyempurnakan kemahiran anda.

2

Cari pembekal granit. Perniagaan penanda peringatan menggunakan lebih banyak granit daripada yang biasa dibeli oleh pengguna biasa. Hubungi kuari batu tempatan untuk mengetahui mana yang mempunyai harga terendah. Anda juga boleh menggunakan direktori pembekal seperti Slab Market atau Graniteland untuk mencari pembekal di seluruh negara dan membandingkan harga. Jangan lupa untuk menambah caj penghantaran ke keseluruhan kos.

3

Cari lokasi pejabat di kawasan yang anda ingin sediakan batu nisan. Sekiranya anda dapat mencari pejabat berhampiran rumah pengebumian atau tanah perkuburan, itu sangat sesuai. Walau bagaimanapun, setiap lokasi yang mudah diakses akan berfungsi. Cari bangunan yang mempunyai halaman depan kecil di mana anda dapat memaparkan contoh batu nisan bagi mereka yang melewati masa untuk melihat hasil kerja anda. Anda juga mahukan kawasan bengkel yang terpisah dari kawasan pejabat depan anda.

4

Beli peralatan. Sebagai tambahan kepada kepingan granit, anda perlu membeli lif Hoyer untuk menggerakkan batu di bengkel anda dan juga ke trak penghantaran anda. Untuk membentuk batu, anda memerlukan mesin pemotong batu untuk membentuk dan mesin pasir untuk melicinkan tepi kasar. Anda juga memerlukan mesin ukiran. Sebilangan besar mesin ukiran moden adalah laser dan dikendalikan oleh program komputer. Walau bagaimanapun, beberapa perniagaan batu nisan yang masih terukir dengan tangan. Ini bukan kaedah paling berkesan untuk membuat batu nisan.

5

Susunkan bengkel anda supaya lif dapat mengambil bahagian granit dari tahap pertama hingga yang terakhir secara teratur. Pastikan ada ruang yang cukup untuk beberapa orang untuk bergerak di sekitar kedai pada satu masa semasa hari-hari paling sibuk.

6

Memperolehi izin perniagaan. Hubungi setiausaha negara anda untuk mendapatkan izin perniagaan. Ini akan membolehkan anda memungut cukai. Juga, jabatan kesihatan tempatan anda mungkin memerlukan pemeriksaan kerana anda akan mempunyai kawasan bengkel dengan peralatan dan zarah debu yang dilepaskan ke udara semasa proses ukiran. Adalah idea yang baik untuk menghubungi mereka untuk melakukan pra-pemeriksaan agar tidak perlu melakukan penyesuaian besar dan mahal.

7

Rancang pembukaan utama anda. Rancang pesta kecil dengan hiburan tempatan, makanan ringan dan contoh karya anda. Jemput pengarah rumah pengebumian dan pengurus perkuburan untuk memperkenalkan perkhidmatan anda. Ini adalah orang yang akan dihubungi oleh kebanyakan pelanggan terlebih dahulu dan mereka boleh merujuk perniagaan kepada anda, jadi anda ingin menjalin hubungan baik dengan mereka. Kirim siaran berita ke media tempatan dan cuba selamatkan wawancara untuk memberitahu bahawa anda terbuka untuk perniagaan. Letakkan batu nisan di depan bangunan anda untuk memamerkan hasil kerja anda.