Cara Menghapus Foto di Desktop

Desktop Windows adalah seperti skrin utama di mana anda boleh meletakkan ikon pintasan untuk mengakses program yang paling sering digunakan dalam perniagaan atau fail yang ingin anda simpan dengan mudah. Tempat ini juga berguna untuk menyimpan foto dari semasa ke semasa, tetapi kerana ruang di desktop terhad, anda akhirnya perlu memindahkan atau menghapus foto tersebut. Anda juga dapat mengatur salah satu foto anda agar berfungsi sebagai latar belakang desktop di komputer, yang ditampilkan di belakang ikon.

Padam Foto yang Disimpan di Desktop

1

Klik kanan foto yang ingin anda padamkan

2

Klik "Padam" di menu drop-down yang muncul.

3

Klik "Ya" untuk mengesahkan dalam dialog pop-up yang meminta anda mengesahkan bahawa anda ingin menghapus foto tersebut.

Buang Latar Belakang Desktop

1

Klik butang Mula Windows dan klik "Panel Kawalan" dari menu yang muncul.

2

Ketik "latar belakang desktop" di kotak carian. Windows memaparkan senarai hasil carian yang sepadan.

3

Klik "Ubah Latar Belakang Desktop" dari senarai hasil carian.

4

Klik lakaran kecil gambar yang ingin anda gunakan untuk menggantikan foto desktop semasa anda. Sekiranya anda tidak menyukai gambar yang dipaparkan, anda dapat memilih "Warna Solid" dari menu tarik-turun Lokasi Gambar atau klik butang "Browse" dan klik dua kali gambar yang disimpan di tempat lain di komputer anda.

5

Klik anak panah di bawah "Kedudukan Gambar" dan pilih sama ada anda ingin memotong latar belakang desktop baru anda atau tidak.

6

Klik butang "Simpan Perubahan" untuk menghapus foto latar belakang desktop anda yang lalu dan menggantinya dengan yang baru.