Aplikasi Komunikasi Teratas di Android

Dengan melengkapkan peranti Android syarikat anda dengan aplikasi komunikasi teratas memastikan pekerja anda dapat terus berkomunikasi di mana pun mereka berada. Google Play Store menyimpan senarai aplikasi yang paling banyak dimuat turun dalam pelbagai kategori, termasuk komunikasi. Dengan menggabungkan data ini dengan ulasan dari laman web pihak ketiga, adalah mungkin untuk menentukan aplikasi komunikasi teratas yang tersedia untuk dimuat turun pada peranti yang menjalankan sistem operasi Google Android.

Skype

Dengan lebih daripada 100 juta muat turun dari Google Play Store sahaja, Skype adalah aplikasi komunikasi yang paling banyak dimuat turun untuk peranti Android pada bulan Mac 2013. Laman web PCMag juga menamakannya salah satu daripada 100 aplikasi Android keseluruhan terbaik untuk tahun 2013. Skype membolehkan pengguna Android untuk buat panggilan video dan suara kepada pengguna Skype yang lain. Ciri-cirinya merangkumi lampiran multimedia, pesanan segera, sokongan darat dan kemampuan untuk berfungsi pada kedua-dua sambungan Wi-Fi dan selular. Skype mempunyai penilaian empat bintang di Google Play Store. Ini adalah aplikasi percuma 15MB dan memerlukan Android 2.1 atau lebih baru.

Utusan Facebook

Facebook Messenger adalah aplikasi komunikasi kedua yang paling banyak dimuat turun di Google Play Store. TechNewsWorld menamakannya sebagai salah satu daripada lima aplikasi komunikasi teratas untuk platform Android. Facebook Messenger pada dasarnya adalah pelanggan sembang yang menggabungkan semua fungsi perkhidmatan sembang berasaskan Web Facebook ke dalam aplikasi yang berdiri sendiri. Ciri-ciri Facebook Messenger termasuk mesej suara, emotikon, foto, pemberitahuan tolak, perbualan kumpulan dan penyatuan mesej SMS. Facebook Messenger mempunyai penilaian 4.5 bintang di Google Play Store dan telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali. Ini adalah aplikasi percuma yang 4.5MB dan memerlukan Android 2.2 atau lebih baru.

Utusan WhatsApp

WhatsApp Messenger adalah aplikasi komunikasi ketiga yang paling banyak dimuat turun di Google Play Store. PCMag dan TechNewsWorld menyebutnya sebagai salah satu aplikasi komunikasi terbaik untuk Android. Ciri-ciri WhatsApp Messenger termasuk perbincangan kumpulan, integrasi SMS, teks antarabangsa percuma, lampiran mesej multimedia, pemberitahuan yang dapat disesuaikan, kertas dinding, pesanan luar talian dan alat integrasi buku alamat yang berguna di mana anda boleh mengimport kenalan ke dalam senarai kenalan WhatsApp Messenger. Aplikasi ini mempunyai penilaian 4.5 bintang di Google Play Store dan telah dimuat turun lebih daripada 100 juta kali. Ini adalah aplikasi percuma yang berukuran 8MB dan memerlukan Android 2.1 atau lebih baru.

Google Chrome

Google Chrome adalah versi Android penyemak imbas Web popular Google. Ia menduduki tempat ke-4 dari segi muat turun dari bahagian komunikasi di Google Play Store. Ciri-ciri Google Chrome termasuk penyegerakan akaun Google, bar alamat gabungan dan kotak carian, tab tanpa had dan sokongan penuh untuk penyemakan imbas peribadi. Google Chrome mempunyai penilaian empat bintang di Google Play Store dan telah dimuat turun lebih daripada 10 juta kali. Ini adalah aplikasi percuma yang ukuran dan keperluan operasi berbeza-beza, bergantung pada versi yang anda muat turun.