Kelebihan Menggunakan LLC untuk Hartanah Sewa

Menurut Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri, struktur perniagaan Syarikat Liabiliti Terhad popular kerana ia adalah gabungan syarikat dan perkongsian, yang menawarkan keuntungan dari kedua-duanya. Bagi pemilik harta sewa, menggabungkan sebagai LLC memberikan banyak kelebihan dan perlindungan dari segi kelonggaran undang-undang, cukai, dan pengurusan. LLC menawarkan kepada pemilik, juga dikenali sebagai ahli, tanggungjawab peribadi terhad atas tindakan dan hutang LLC.

Kepentingan

Antara tujuan utama anda sebagai pemilik harta tanah sewaan adalah memaksimumkan pendapatan sewa anda sambil meminimumkan perbelanjaan dan tanggungjawab. Sekiranya anda memiliki harta sewa, salah satu kelebihan terbesar LLC ialah ia dapat membantu melindungi aset peribadi anda sambil membolehkan anda memperoleh beberapa kelebihan cukai. Undang-undang LLC berbeza mengikut negeri, jadi penting untuk meneliti undang-undang negara tertentu dan berunding dengan penasihat undang-undang atau cukai untuk memastikan bahawa minat anda terhadap harta LLC anda terjamin.

Kelebihan Undang-undang

Salah satu faedah terbesar yang diberikan LLC adalah perlindungan harta benda peribadi. LLC memaksimumkan perlindungan aset, terutama bagi pemilik sewaan yang mempunyai banyak harta tanah. Setiap harta pelaburan harus mempunyai LLC sendiri, jadi jika pemilik harta tanah digugat, hanya satu harta yang akan bertanggungjawab dan bukannya semua harta pelaburan. LLC boleh dianggap sebagai bentuk insurans alternatif kerana melindungi aset peribadi pemilik harta tanah sewa dari tuntutan undang-undang tertentu, seperti kes slip-and-fall dan pertikaian penyewa kontrak. Walau bagaimanapun, pemilik harta tanah sewa juga mesti mendapatkan insurans komersial untuk melindungi harta tanah daripada tuntutan yang dibuat secara langsung terhadap LLC.

Faedah Cukai

Untuk tujuan cukai, entiti perniagaan LLC mesti mengemukakan penyata cukai sebagai hak milik tunggal, perkongsian atau syarikat kerana kerajaan persekutuan tidak mengiktiraf LLC sebagai klasifikasi cukai persekutuan. Walau bagaimanapun, satu kelebihan cukai dari LLC adalah kemampuan untuk menggunakan cukai lewat. Contohnya, jika anda satu-satunya pemilik LLC, anda boleh memilih untuk dikenakan cukai sebagai hak milik tunggal. Akibatnya, pendapatan dan keuntungan modal dari LLC akan terus diberikan kepada anda dan anda hanya akan membayar cukai sebagai individu. Oleh kerana tidak ada cukai LLC yang berasingan, anda akan mengelakkan cukai berganda. Sebagai pemilik sah harta itu, LLC dengan ahli tunggal dapat memotong faedah gadai janji yang serupa dengan pemilik tunggal berdasarkan peraturan IRS. Walau bagaimanapun, pengurangan faedah gadai janji dan cukai menjadi lebih rumit dengan LLC, perkongsian dan syarikat berbilang anggota,jadi lebih baik berunding dengan CPA dan peguam.

Pertubuhan

Memisahkan perniagaan dari rekod peribadi membolehkan tuan tanah tetap teratur dan memperlakukan sewaan mereka sebagai perniagaan. Sebagai contoh, pemilik harta tanah boleh membuat akaun bank atas nama LLC yang terpisah dari akaun peribadi mereka. Akaun bank LLC boleh digunakan untuk semua transaksi sewa dan untuk membayar keuntungan kepada perniagaan anda. Walaupun mungkin untuk menubuhkan LLC anda sendiri, lebih baik berunding dengan peguam untuk memastikan bahawa anda memaksimumkan perlindungan aset dan kelebihan cukai yang ada.