Bagaimana Memulakan Perniagaan Pengemasan Kecil

Memulakan perniagaan pengemasan kecil boleh menjadi cara untuk anda menjana pendapatan tambahan pada masa lapang. Ini juga boleh menjadi permulaan perniagaan sepenuh masa anda sendiri jika anda mahu. Bahkan perniagaan pengemasan kecil memerlukan perhatian terhadap beberapa perincian ketika anda mula memastikan bahawa anda dapat mengambil pekerjaan ketika mereka muncul. Pastikan anda mempunyai segalanya untuk membuat perniagaan pengemasan kecil anda berjaya.

1

Hubungi papan pengezonan di dewan bandar atau bandar anda untuk menentukan sama ada anda boleh menggunakan rumah anda sebagai lokasi perniagaan atau tidak. Anda mungkin perlu mendapatkan variasi untuk menggunakan rumah anda sebagai lokasi perniagaan komersial.

2

Daftarkan perniagaan anda ke pejabat pelesenan perniagaan negeri anda untuk dapat membayar pajak dan menerima pembayaran atas nama syarikat anda. Business.gov sumber dalam talian menawarkan halaman yang akan membantu anda dalam mencari maklumat hubungan untuk pejabat pelesenan perniagaan negeri anda.

3

Buat senarai perkhidmatan yang ingin anda tawarkan. Ini dilakukan supaya anda dapat merancang risalah maklumat untuk pemasaran, jadi anda boleh mendapatkan insurans liabiliti yang tepat dan anda tahu bekalan apa yang perlu anda beli. Hubungi persaingan tempatan untuk membantu mengembangkan harga juga.

4

Buat persediaan bekalan dan peralatan yang anda miliki dan bandingkan dengan perkhidmatan yang anda ingin tawarkan. Buat senarai bekalan dan peralatan yang tidak anda miliki dan beli sebelum anda mula bekerja di lokasi pelanggan.

5

Beli insurans liabiliti perniagaan. Walaupun anda berhasrat untuk bekerja hanya untuk keluarga dan rakan-rakan dengan perniagaan rumah tangga kecil anda, anda harus mempunyai insurans liabiliti perniagaan sekiranya berlaku kerosakan semasa anda membersihkan. Bincangkan keperluan insurans liabiliti anda dengan ejen insurans anda, kerana mungkin diperlukan ikatan.

6

Mulakan perniagaan anda dengan memberi tahu keluarga dan rakan apa perkhidmatan yang anda tawarkan dan berapa harga anda. Beri mereka risalah maklumat anda sehingga mereka dapat merujuknya apabila diperlukan. Minta rakan dan keluarga mengedarkan brosur untuk anda membantu mendapatkan rujukan untuk pelanggan baru. Kaedah pemasaran lain termasuk iklan kecil yang diklasifikasikan di surat kabar tempatan anda dan di pelbagai laman web iklan baris percuma di Internet. Pertimbangkan untuk menghantar risalah maklumat anda di papan pesanan komuniti yang membolehkan perniagaan menghantar. Papan pesanan masyarakat biasanya terdapat di perpustakaan awam dan balai raya atau bandar, serta kedai kopi dan kafe tempatan. Anda juga boleh memperkenalkan perkhidmatan anda kepada ejen insurans dan penghias dalaman kerana mereka mungkin bersedia merujuk anda kepada pelanggan mereka.