Cara Membuat Pentadbir di Halaman Syarikat Facebook

Setelah membuat halaman Facebook untuk syarikat anda, anda menjadi pentadbir halaman pertama dan dapat membuat perubahan pada ciri halaman tersebut. Facebook tidak mempunyai batasan untuk jumlah pentadbir yang dapat Anda miliki di sebuah halaman, jadi Anda dapat menambahkan dan menghapus admin sesuai keperluan. Pentadbir mempunyai kebenaran untuk mengubah tetapan keselamatan halaman anda, mengedit maklumat profil, mengurus pentadbir lain, menambahkan aplikasi dan melihat statistik pengguna halaman.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda. Klik ikon segitiga di paling kanan tajuk halaman dan pilih "Gunakan Facebook Sebagai Halaman" dari menu drop-down. Pilih halaman Facebook syarikat anda dalam senarai dan kemudian klik "Tukar" untuk melihat halaman tersebut.

2

Klik "Edit Halaman" di bahagian atas halaman dan klik "Urus Pentadbir" dalam senarai di sebelah kiri.

3

Taipkan alamat e-mel atau nama penuh seseorang di ruangan di bawah nama anda sendiri. Anda boleh menambah banyak pentadbir jika diperlukan.

4

Klik "Simpan Perubahan." Ketik kata laluan Facebook anda dan klik "Simpan." Taip perkataan dalam gambar CAPTCHA jika diminta. Facebook kemudian menghantar jemputan kepada orang yang dipilih. Klik "Lihat Halaman" di bahagian atas halaman untuk kembali ke laman syarikat Facebook.