Cara Mengimport Spreadsheet Excel ke InDesign

InDesign dimaksudkan untuk digunakan sebagai program grafik, tetapi grafik sering tumpang tindih dengan segmen perniagaan lain, dan memasukkan spreadsheet ke dalam reka bentuk tidak jarang terjadi. Nasib baik, mengimport spreadsheet dengan program ini. Anda boleh memasukkan hamparan ke dalam reka bentuk dengan cepat, menggunakan salah satu daripada beberapa kaedah yang berbeza.

Menggabungkan Grafik dan Hamparan

Sebab untuk menggabungkan kedua-dua program ini berbeza-beza, sesuai dengan tujuannya. Dalam banyak kes, Excel digunakan untuk mengatur dan memformat data , sedangkan InDesign digunakan untuk membuat spreadsheet kelihatan hebat secara visual. Mereka melayani tujuan yang berlawanan, tetapi akhirnya, mereka menghasilkan hasil akhir yang hebat, ketika digunakan bersama.

Sebagai contoh, anda boleh memasukkan data pendapatan ke Excel dan kemudian mengimport data tersebut ke InDesign untuk membuat persembahan yang menarik secara visual untuk laporan tahunan. Keupayaan untuk menjadikan data kelihatan hebat memberikan kelebihan bagi tujuan persembahan.

Penggunaan hebat lain untuk pengimportan harga produk, menu dan katalog. Spreadsheet akan menguruskan data, sedangkan reka bentuk membuatnya kelihatan hebat. Menghubungkan lembaran Excel ke InDesign untuk kemas kini automatik juga menghasilkan produk akhir yang lebih dinamik.

Excel dilengkapi dengan rangkaian pilihan reka bentuk yang berpatutan, tetapi tidak dibandingkan dengan alat hebat yang dihantar oleh InDesign. Lembaran Excel yang bagus kelihatan baik dan anda boleh mengimport grafik asas ke dalam spreadsheet itu sendiri tetapi dengan InDesign anda boleh membuat keseluruhan templat yang mengelilingi spreadsheet.

Pemalam InDesign Excel

Salah satu cara mudah untuk memasukkan jadual ke dalam InDesign adalah melalui pemalam . Terdapat beberapa pemalam yang berfungsi dengan Excel dan beberapa program Microsoft yang lain, seperti Word. Plugin khusus tidak diperlukan untuk import sekali-sekala - tetapi dalam banyak kes - mengimport data ke templat adalah berkesan untuk penggunaan biasa.

Dalam kes ini, anda boleh merancang templat terlebih dahulu dan hanya mengeluarkan data dari Excel dan ke dalam reka bentuk . Ia cepat, berkesan dan berkesan apabila anda menyampaikan laporan mingguan atau bulanan.

Beberapa plugin juga mengurangkan keperluan Excel dengan menambahkan jadual dengan fungsi formula asas terus ke InDesign. Sekiranya anda hanya menggunakan persamaan yang sangat asas, plugin yang menguruskan jadual mudah mencukupi.

Untuk reka bentuk yang sepenuhnya disesuaikan, namun, mengimport manual masih boleh dilakukan. Beberapa pemalam memang memerlukan bayaran dan hanya bernilai pelaburan apabila ia sering digunakan. Penggunaan secara berkala bermaksud mereka menjimatkan masa dan harganya mudah dijelaskan apabila ditimbang dengan jam yang dijimatkan pada import manual selama satu tahun perniagaan.

Proses Import Manual

Mengimport jadual secara manual dari Excel atau bahkan Word hanya memerlukan beberapa langkah untuk diselesaikan. Meja yang diimport akan duduk di dalam bingkai teks juga, membuatnya mengalir secara semula jadi dengan reka bentuk. Anda boleh memanipulasi reka bentuk di sekitar meja dan membuat penyesuaian lokasi dan ukuran dengan mudah berdasarkan keperluan reka bentuk anda.

Pertama, menuju ke menu utama dan klik Pilih Fail , diikuti oleh Tempat untuk membuka kotak dialog. Cari fail Excel di dalam kotak dan klik pada fail untuk menghasilkan pilihan untuk diimport. Pilih pilihan Jadual Berformat dan klik OK untuk mengimport jadual.

Sekiranya kursor aktif mengklik reka bentuk, jadual akan dimasukkan di lokasi tersebut. Sekiranya tiada kursor aktif, program akan meminta anda mengklik titik penyisipan. Arahkan kursor dan klik untuk mengimport hamparan InDesign.

Menghubungkan Jadual

Pada ketika ini, hamparan Excel anda berada di templat reka bentuk dan anda bebas memanipulasi grafik. Anda bagaimanapun boleh melangkah lebih jauh dan mengaitkan jadual dalam spreadsheet Excel anda ke jadual yang diimport dalam reka bentuk.

Jadual yang dipautkan membolehkan anda membuat perubahan dalam buku kerja Excel untuk mengemas kini data yang terdapat di dalam InDesign. Sambungan pada dasarnya mengautomasikan aliran kerja apabila anda sentiasa mengubah data. Ini bermakna anda tidak diminta untuk menyelesaikan import baru dengan setiap perubahan dan pada dasarnya ia menghasilkan reka bentuk yang dinamik.

Semasa anda mengimport spreadsheet, kotak dialog pilihan import menawarkan pilihan untuk Membuat Pautan . Pilih pilihan ini untuk menyambungkan hamparan asal ke import. Apabila anda ingin mengemas kini jadual yang diimport, klik pilihan Pautan pada panel reka bentuk untuk memasukkan data baru dan ia akan dikemas kini secara automatik.

Sebagai pilihan, anda boleh mengakses Pilihan di menu utama dan memilih Pengendalian Fail . Gunakan menu ini untuk menambahkan pautan antara kedua dokumen tersebut setelah file tersebut telah diimport.

Elemen Reka Bentuk untuk Hamparan

Spreadsheet dapat berfungsi dalam reka bentuk pada posisi yang diinginkan. Anda boleh meletakkannya di tengah dan menggunakan logo dan grafik di sekitar helaian. Sebuah meja kecil akan mudah beralih ke sudut dan lokasi di luar pusat juga.

Kelebihan besar membawa spreadsheet ke dalam reka bentuk adalah kemampuan untuk menutupnya sebagai spreadsheet. Keluarkan garis sel, buat semula fon dan mainkan dengan warna teks. Anda boleh menjadikan semuanya sesuai dengan elemen reka bentuk yang menyeluruh.

Setelah mengusahakan elemen garis lurus yang berkaitan dengan hamparan, data benar - benar dapat menonjol dan mengalir secara semula jadi . Anda boleh menambah c tepi urved _ atau membuat gaya sel individu hilang sepenuhnya di samping mengekalkan fungsi meja.

Menguruskan Data

Mengimport spreadsheet Excel ke InDesign dan menghubungkan fail asal dengan reka bentuknya agak mudah. Reka bentuk sebenarnya benar-benar subjektif dan bergantung pada gaya kreatif dan pilihan peribadi.

Satu catatan yang perlu dipertimbangkan adalah batasan spreadsheet yang sangat besar. The InDesign fail adalah yang paling sering direka untuk muat dalam parameter tertentu untuk mencetak atau kebolehlihatan pada skrin. Bilangan baris dan lajur pada spreadsheet boleh memberi kesan negatif yang signifikan pada reka bentuk, apabila berlebihan.

Salah satu jalan penyelesaiannya ialah membuat reka bentuk interaktif yang memungkinkan untuk menatal hamparan. Dengan menggunakan teknik ini, anda dapat mengekalkan parameter ukuran dengan mudah. Walau bagaimanapun, ini bukan pilihan yang sesuai dengan cetakan.

Menatal berkesan untuk persembahan di skrin apabila anda mempunyai kawalan terhadap dokumen dan ketika anda dapat melihatnya dalam ekosistem InDesign. Setelah disimpan ke dalam fail statik, mengekalkan ciri itu tidak selalu mungkin.

Pilihan Reka Bentuk Pelbagai Halaman

Pilihan lain untuk mengatasi set data besar adalah format berbilang halaman. Anda boleh mencetak reka bentuk ketika disebarkan di beberapa halaman. Di sini, pilihan terbaik adalah membina templat yang akan berulang di setiap halaman - menjadikannya selaras dengan baris data.

Gabungkan data bila boleh dan hadkan jumlah lajur yang sesuai dengan ukuran halaman yang boleh dicetak. Setelah mencapai lebar lajur yang baik, anda dapat menambahkan sebilangan besar baris untuk diedarkan ke seluruh halaman. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk susun atur dokumen berbilang halaman yang konsisten. Templat ini juga tersedia untuk digunakan dalam dokumen yang berbeza yang mempunyai set data yang serupa antara satu sama lain.