Cara Memulakan Syarikat Jururawat

Biro Statistik Tenaga Kerja AS memproyeksikan permintaan tinggi yang berterusan untuk jururawat hingga tahun 2024, dan tidak mungkin melambat selama beberapa tahun selepas itu. Pertumbuhan permintaan yang berterusan ini telah menyebabkan kekurangan jururawat, mewujudkan peluang keusahawanan untuk agensi kakitangan jururawat. Anda tidak perlu menjadi jururawat untuk memulakannya, walaupun ini pasti dapat membantu mendapatkan wawasan dan hubungan peribadi yang mempunyai latar belakang dalam bidang kejururawatan.

Tentukan Cita-Cita Anda

Membangun rancangan perniagaan terperinci adalah penting untuk perniagaan baru, dan terutama bagi agensi kejururawatan. Peranan anda sendiri adalah penting: Adakah anda akan menyusu atau menjalankan perniagaan anda sepenuh masa? Sekiranya anda tidak menangani aspek perniagaan, siapa? Rancangan anda harus mengenal pasti pasaran sasaran anda, siapa dan di mana pesaing anda, dan tahap pertumbuhan apa yang anda harapkan dapat dicapai.

Anda mungkin memfokuskan diri untuk menyediakan kakitangan sementara ke hospital atau menawarkan penyedia perkhidmatan penjagaan dan insurans bil di rumah. Sekiranya anda seorang jururawat dan ingin menjauhkan diri dan beberapa rakan daripada pekerjaan harian di hospital, anda mungkin dapat melancarkan dengan berkesan hanya dengan beberapa pelanggan dan modal yang minimum. Sekiranya anda bercita-cita untuk membina agensi besar dengan berpuluh-puluh jururawat, anda akan memerlukan lebih banyak wang untuk memulakannya.

Soalan Pembiayaan Berduri

Isu yang diketahui dengan memulakan agensi kejururawatan adalah bahawa pendapatan kakitangan pada kadar yang agak tinggi, dan mereka dijangka akan dibayar dari hari pertama. Pelanggan anda, sebaliknya, dijangka akan diinvoiskan dan mungkin membayar dalam 30 hari, 45 hari atau lebih lama. Anda memerlukan dana untuk menampung gaji sementara.

Sekiranya anda mempunyai empat jururawat yang bekerja shift 10 jam pada $ 30 sejam, misalnya, itu adalah $ 1,200 sehari sebelum cukai gaji dan perbelanjaan lain. Lebih dari sebulan berjumlah $ 36,000. Rancangan perniagaan anda akan disesuaikan dengan situasi anda sendiri, tentu saja, tetapi jumlahnya mungkin besar.

Persatuan Jururawat Nasional dalam Perniagaan menganggarkan bahawa anda memerlukan sebanyak $ 200,000 untuk memenuhi gaji sebelum aliran tunai anda meningkat. Sekiranya anda sudah mempunyai jumlah itu dalam bentuk simpanan, modal pelaburan atau kredit yang telah ditetapkan, anda boleh pergi. Jika tidak, anda mungkin perlu bergantung pada pemfaktoran faktur.

Bagaimana Pemfaktoran Berfungsi

Syarikat besar secara rutin meminjam hutang piutang mereka, tetapi berbeza ketika anda pemilik kecil. Melakukan perkara yang sama pada peringkat permulaan disebut "pemfaktoran" atau pemberian potongan harga, yang bermaksud pemberi pinjaman memajukan modal operasi anda berbanding invois anda dan mendapat pulangan peratusan. Pada hakikatnya, ini adalah pinjaman gaji untuk perniagaan anda, dan seperti pinjaman gaji, ia harus didekati dengan berhati-hati. Pemberi pinjaman anda boleh mengenakan denda sekiranya pembayaran lewat, misalnya, bermaksud satu atau dua akaun tunggakan dapat menyebabkan keuntungan anda habis.

Merekrut dan Menggaji Jururawat

Pekerjaan pertama anda, atau mungkin rakan kongsi, kemungkinan akan datang dari rangkaian peribadi anda: rakan sekelas, rakan sekerja dan bekas rakan sekerja yang mengetahui dan mempercayai anda. Lebih ramai mungkin bersedia hadir setelah anda terbukti stabil dan menjana wang. Mendorong jururawat anda untuk "bekerja" rangkaian mereka sendiri untuk pengambilan pekerja baru adalah strategi yang baik, yang harus anda dapatkan dengan bonus pengambilan yang bermakna.

Anda juga boleh beriklan melalui penerbitan dan laman web yang berorientasikan jururawat, laman web mencari pekerjaan, laman web pengambilan pekerja dan laman web profesional seperti LinkedIn. Mana-mana jururawat yang anda ambil mesti mempunyai lesen yang bersih dan pemeriksaan latar belakang jenayah, dan anda harus menerapkan polisi ujian ubat mandatori untuk mengurangkan risiko tanggungjawab anda.

Skop Amalan

Setiap negeri mempunyai "ruang lingkup praktik" tersendiri bagi perawat, menyusun secara terperinci bentuk perawatan yang mereka dapat dan tidak dapat diminta secara sah untuk diberikan. Sekiranya anda mengambil jururawat dari luar negeri anda sendiri, anda mesti memastikan mereka membiasakan diri dengan skop latihan negeri anda dan bagaimana ia berbeza dengan apa yang mereka biasa. Sekiranya anda mengambil jururawat berdaftar lanjutan - pengamal jururawat terlatih, pakar bius jururawat dan pakar lain - banyak negeri mematuhi skop amalan standard yang disebut "model konsensus." Sekiranya anda berada dalam keadaan model konsensus, jururawat yang anda ambil dari negara model konsensus lain tidak perlu dilatih semula.

Memasarkan Perniagaan Anda

Seperti perniagaan baru, anda akan menghabiskan banyak masa untuk memasarkan diri kepada bakal pelanggan. Beberapa yang pertama mungkin datang dari rangkaian peribadi anda: Untuk pasukan HR di mana-mana kemudahan tempat anda bekerja, anda adalah jumlah yang diketahui dan sudah mengetahui prosedur dan polisi mereka. Anda juga perlu membina hubungan dengan rakan mereka di hospital dan kemudahan penjagaan lain di seluruh kawasan geografi anda juga.

Sekiranya anda menawarkan perkhidmatan khusus yang tidak tersedia dari agensi lain di kawasan ini, pastikan untuk menekankan bahawa dalam bahan promosi anda. Membina laman web atau blog syarikat yang sederhana dan mengekalkan kehadiran aktif di media sosial, adalah langkah asas dan kos rendah. Memohon pensijilan dari agensi akreditasi penjagaan kesihatan Komisi Bersama tidak wajib, tetapi memberikan kredibiliti agensi anda.

Pilihan Turnkey

Sekiranya memulakan agensi dari awal kelihatan lebih sukar daripada yang anda persiapkan, ada dua cara untuk menyelesaikan beberapa kesukaran yang mungkin berlaku. Salah satunya ialah membeli agensi yang ada dari pemilik yang bersedia untuk bersara atau beralih ke peluang lain. Apabila anda membeli agensi sebagai usaha berterusan, anda mengambil alih kakitangan yang ada, sejarah kewangan yang dapat disahkan dan pelanggan yang sudah mapan. Yang mesti anda buat adalah teruskan semuanya.

Anda mungkin juga membeli peluang francais dengan agensi yang lebih besar. Ini memberi agensi baru pasaran, sementara anda menerima latihan, iklan dan sokongan pentadbiran, dan kredibiliti langsung yang timbul dengan menjadi sebahagian daripada perniagaan besar dan mapan.