Cara Mengeksport Podcast Dari GarageBand

GarageBand untuk Mac OS X membolehkan anda membuat podcast audio yang menggunakan trek suara, kesan bunyi dan muzik. Setelah selesai membuat projek podcast, anda boleh mengeksport podcast ke cakera keras anda, ke iTunes atau iWeb. Mengeksport podcast ke cakera keras anda membolehkan anda memuat naik podcast ke laman web atau menghantar podcast kepada orang lain. Menghantar podcast ke iTunes mengeksportnya ke pustaka iTunes anda; mengeksport podcast ke iWeb melampirkan podcast ke entri blog baru dalam projek laman web anda.

1

Buka GarageBand dan pilih podcast yang ingin anda eksport.

2

Pilih "Eksport Podcast ke Disk" dari menu "Share" untuk mengeksport podcast ke fail pada cakera keras anda. Klik senarai drop-down "Compress Using" dan pilih "AAC Encoder" atau "MP3 Encoder." Klik senarai lungsur "Tetapan Audio" dan pilih jenis podcast yang anda buat. Klik "Eksport", kemudian pilih nama dan lokasi untuk fail. Klik "Simpan" untuk mengeksport podcast ke cakera keras anda.

3

Pilih "Kirim Podcast ke iTunes" untuk mengeksport podcast ke pustaka iTunes anda. Taip nama senarai main, nama artis, nama komposer dan nama album di medan. Klik senarai drop-down "Compress Using" dan "Audio Settings" untuk memilih format audio dan jenis podcast yang anda buat. Klik "Kongsi" untuk mengeksport podcast ke iTunes.

4

Pilih "Kirim Podcast ke iWeb" untuk mengeksport podcast ke iWeb. Pilih format fail audio dan jenis podcast dari senarai drop-down "Compress Using" dan "Audio Settings". Klik "Kongsi" untuk mengeksport podcast ke iWeb.