Cara Mengiklankan Perniagaan Menghilangkan Salji

Iklan adalah fungsi yang diperlukan untuk semua perniagaan. Oleh kerana perniagaan penyingkiran salji beroperasi untuk jangka masa yang terhad setiap tahun, lebih baik anda mula mengiklankan perkhidmatan anda beberapa bulan menjelang musim salji pertama. Dengan cara ini, syarikat anda begitu dikenali dalam komuniti sehingga anda menjadi pilihan semula jadi pelanggan baru. Pilihan iklan tidak terhad. Terlepas dari kaedah yang anda pilih, penting untuk menjadi se kreatif mungkin untuk meningkatkan minat dalam perniagaan anda.

1

Cetak risalah dan letakkan di peti surat di sekitar kawasan tempat anda ingin bekerja. Anda juga boleh meletakkan penyangkut pintu pada kenop pintu dan mengedarkan barang baru, seperti magnet dan pen yang bertuliskan nama perniagaan dan maklumat hubungan anda. Sebarkan kad perniagaan anda kepada orang yang anda temui.

2

Letakkan iklan dalam seberapa banyak penerbitan yang tersedia untuk anda. Ini termasuk surat khabar tempatan, majalah masyarakat, buletin gereja anda dan Yellow Pages.

3

Reka iklan vinil dan letakkan di trak dan kenderaan lain yang anda pandu. Sekiranya anda ingin menjangkau khalayak yang lebih luas, dorong orang lain untuk beriklan untuk anda. Anda boleh membayar sedikit bayaran untuk bantuan mereka atau memberikan perkhidmatan penyingkiran salji secara percuma atau dengan potongan harga.

4

Tulis surat pengenalan kepada perniagaan tempatan. Berikan insentif, seperti potongan pada pesanan pertama. Anda boleh mendapatkan senarai perniagaan dari dewan perdagangan tempatan.

5

Ikut serta dalam penggalangan dana dan tawarkan perkhidmatan penghapusan salji percuma sebagai salah satu hadiah. Peserta menyedari perniagaan anda dan lebih cenderung menghubungi anda apabila mereka memerlukan perkhidmatan menghilangkan salji.

6

Taja pasukan tempatan, seperti pasukan liga kecil anak anda, kelab bola sepak tempatan atau kumpulan boling. Anda boleh meletakkan nama syarikat anda di baju sebagai ganti untuk menyediakan peralatan dan pakaian seragam.

7

Promosikan perkhidmatan anda kepada kumpulan yang menjadi milik anda, seperti kelab Rotary tempatan, kelab buku atau kumpulan atletik.

8

Berunding dengan pelanggan semasa sehingga anda dapat meletakkan papan tanda kecil di depan rumah mereka sepanjang bulan-bulan musim sejuk. Anda boleh memberikan perkhidmatan percuma atau potongan harga kepada pelanggan ini selama ini.

9

Iklankan dalam talian dengan seberapa banyak sumber yang mungkin. Sebagai contoh, anda boleh membuat laman web untuk perniagaan anda, mempromosikan perniagaan anda di laman web rangkaian sosial dan menarik calon pelanggan di forum yang dikhaskan untuk komuniti anda.