Bolehkah Anda Menyekat Seseorang Dari Menghantar Teks ke iPhone Anda?

Sama ada anda berada di jalan raya atau sibuk di pejabat, mesej teks yang mengganggu atau tidak diminta hanya membuang masa anda. Tetapi jangan mencari ciri penyekat pada iPhone anda yang tidak rosak - peranti ini tidak mempunyai cara terpasang untuk menyekat teks atau panggilan yang tidak diingini. Anda masih boleh menghalang teks ini dengan menghubungi pembawa wayarles anda dan meminta bantuan.

AT&T

1

Buka penyemak imbas Web anda dan arahkan ke laman web AT&T Smart Limits for Wireless (pautan di Sumber). Daftar dalam program menggunakan nombor dan maklumat hubungan tanpa wayar AT&T anda. Tunggu beberapa minit untuk perkhidmatan menghantar teks pengesahan atau e-mel kepada anda, bergantung pada pilihan pemberitahuan yang anda pilih.

2

Balas teks pengesahan atau klik pautan pengaktifan dalam e-mel pengesahan untuk mengesahkan akaun anda. Log masuk ke laman web AT&T Smart Limits for Wireless dengan nama pengguna dan kata laluan anda.

3

Klik pautan "Nombor yang Disekat" di halaman papan pemuka anda. Masukkan nombor telefon dari mana anda tidak lagi ingin menerima panggilan atau pesanan teks, dan kemudian klik "Kirim."

Verizon Tanpa Wayar

1

Gunakan penyemak imbas Web iPhone anda untuk menavigasi ke halaman aplikasi mudah alih My Verizon di iTunes (pautan di Sumber). Muat turun aplikasi dan pasangkannya di iPhone anda.

2

Lancarkan aplikasi mudah alih My Verizon di iPhone anda. Pilih pilihan "Rancangan & Perkhidmatan Saya" pada menu, dan kemudian pilih "Perlindungan & Kawalan Keluarga Verizon."

3

Pilih pilihan "Pencekalan Panggilan & Mesej", kemudian masukkan nombor telefon dari mana anda tidak lagi ingin anda menerima panggilan atau teks. Ketik "Simpan," dan kemudian keluar dari aplikasi My Verizon.

Pecut

1

Buat mesej teks baru di iPhone anda.

2

Masukkan perkataan "Sekat" diikuti dengan nombor telefon dari mana anda tidak mahu menerima panggilan atau teks. Contohnya, jika teks yang menjengkelkan berasal dari nombor telefon "512-111-1234," masukkan "Blok 5121111234" di kotak mesej.

3

Masukkan "9999" di bidang angka, dan kemudian ketuk "Kirim."