Cara Membeli Clearance Merchandise

Membeli barang dagangan terkini untuk kedai runcit boleh menjadi mahal, walaupun berurusan dengan pemborong teratas. Untuk mengatasi kos ini, anda boleh membeli barang niaga secara borong. Walaupun barang-barang ini tidak selalu yang terbaru di pasaran, barang-barang tersebut berharga lebih rendah daripada harga biasa, menjadikannya mudah untuk menawarkan harga yang menarik dan pesaing yang lebih rendah.

Palet Misteri

Membeli palet barang dagangan biasanya merupakan kaedah paling murah. Trade-off hanya mempunyai idea umum mengenai jenis barang dagangan yang anda perolehi. Pemborong membeli sisa musiman, pulangan kedai, barang stok berlebihan dan barang pelepasan lain dan memasukkan segalanya ke dalam bekas untuk pakaian, barang-barang rumah, tempat tidur dan kategori serupa. Anda mesti membeli semua barang yang tidak dapat dilihat oleh palet atau bekas dan menyusun barang di ruang simpanan anda.

Pemborong Pelepasan

Pemborong pelepasan membeli sisa dari peruncit, lakukan penyortiran untuk anda dan senaraikan setiap item mengikut ukuran dan gaya. Walaupun sedikit lebih mahal daripada membeli palet yang tidak kelihatan, bekerja dengan pemborong pelepasan memberi anda kawalan penuh terhadap apa yang anda beli dan lebih murah daripada barang baru secara borong.

eBay

Sebilangan penjual eBay telah menjadi pemborong ersatz dengan membuat pusingan kedai runcit utama dan membeli barang pelepasan dengan harga terendah. Individu ini biasanya menyusun barang mereka menjadi banyak dan menyenaraikannya dengan cara itu. Satu kelemahan membeli dengan cara ini ialah anda mungkin bekerja dengan banyak yang lebih kecil. Sekiranya banyak dilelong sebagai pelelong, anda mesti membida.

Penutupan Jualan

Cari kedai yang tidak beroperasi dan berunding untuk membeli keseluruhan inventori mereka. Ini menyelamatkan peruncit yang gagal dari mengadakan penjualan likuidasi dan membawa masuknya stok yang besar ke lokasi anda. Pastikan untuk mempertimbangkan kos pembungkusan dan pengangkutan barang ke dalam kos pembelian jika anda membuat perjanjian dengan kedai yang berada di luar kawasan anda.