Bagaimana Anda Memasang Pengimbas Kod Bar?

Pasaran perniagaan ultra kompetitif hari ini memaksa syarikat melakukan lebih banyak dengan lebih sedikit sambil seefisien mungkin. Berkomputer daftar tunai perniagaan atau sistem perakaunan anda adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan kecekapan dalam memproses penjualan atau mengambil pesanan, tetapi menambahkan pengimbas kod bar ke tempat penjualan, perakaunan atau aplikasi inventori anda dapat membantu memasukkan data dan transaksi lebih cepat dan lebih banyak lagi cekap. Sebilangan besar pengimbas kod bar berfungsi dengan hampir semua aplikasi yang boleh anda gunakan papan kekunci, dan memasangnya adalah sesuatu yang dapat dilakukan oleh pemula teknologi hanya dalam beberapa minit.

Pengimbas PS / 2

1

Matikan komputer di mana anda ingin memasang pengimbas kod bar PS / 2.

2

Putuskan sambungan papan kekunci PS / 2 dari komputer. Pasangkan penyambung PS / 2 lelaki di hujung kabel pengimbas kod bar ke port papan kekunci PS / 2 di komputer.

3

Sambungkan papan kekunci PS / 2 ke port PS / 2 wanita yang dilalui pada kabel pengimbas kod bar. Sekiranya pengimbas kod bar tidak mempunyai port masuk wanita - kebanyakannya - sambungkan kabel penyesuai PS / 2 "Y" ke port papan kekunci di komputer. Sambungkan kedua-dua papan kekunci PS / 2 dan pengimbas kod bar ke dua port PS / 2 wanita pada kabel penyesuai "Y".

4

Letakkan rak pelekap untuk pengimbas kod bar PS / 2 di dekat komputer atau monitor yang anda gunakan untuk menggunakannya. Kunci rak pemasangan ke permukaan meja atau meja dengan skru penahan yang disertakan.

5

Hidupkan komputer dan masuk ke Windows. Dapatkan produk atau label dengan kod bar.

6

Buka Notepad, Microsoft Word atau aplikasi yang serupa. Arahkan pengimbas ke barcode produk atau label dan tarik pemicu pada peranti. Nombor atau huruf di bawah kod bar muncul di penyunting teks atau aplikasi pemproses kata setelah anda menarik pencetus pada pengimbas.

7

Buka aplikasi perakaunan atau inventori anda dan konfigurasikan program untuk menggunakan pengimbas kod bar mengikut arahan pemaju.

Pengimbas Kod Bar USB

1

Tutup aplikasi perakaunan atau inventori syarikat anda jika dibuka.

2

Masukkan cakera pemasangan pemacu untuk pengimbas kod bar USB ke pemacu CD / DVD komputer. Tunggu tetingkap wizard penyediaan muncul, kemudian klik "Pasang", "Pasang Pemacu Pengimbas" atau butang atau pautan lain yang bernama serupa.

3

Ikuti arahan pada skrin untuk memasang pemacu pengimbas kod bar USB di Windows. Setelah memasang pemacu pengimbas kod bar, but semula komputer jika diminta.

4

Ikuti arahan pengeluar pengimbas untuk memasang pelekap untuk pengimbas kod bar USB pada permukaan yang kukuh berhampiran komputer.

5

Sambungkan kabel pengimbas kod bar ke port USB yang tidak digunakan di komputer. Tunggu beberapa saat sehingga Windows mengesan peranti dan mengkonfigurasi pengimbas kod bar USB menggunakan pemacu yang anda pasangkan dari cakera pemasangan.

6

Buka aplikasi penyunting teks atau pemproses kata. Uji pengimbas dengan mengimbas kod bar dari label atau produk. Teks atau nombor dari kod bar akan muncul dalam dokumen setelah anda menarik pencetus pada pengimbas.

7

Buka program perakaunan atau inventori anda. Pengimbas kod bar USB kini boleh digunakan.