Garis Panduan Harga untuk Item Konsainan

Terdapat lebih daripada 30,000 kedai penjualan semula, konsainan dan barang berjimat cermat di Amerika Syarikat, menurut Association of Resale Professionals. Penjual semula tahu bahawa pengguna menyukai tawar-menawar, terutama yang disertai dengan pengalaman membeli-belah yang menyeronokkan. Kedai konsainan menawarkan barang yang berkualiti pada sebahagian kecil dari harga runcit kepada pengguna yang bijak dan mesra alam yang ingin mengurangkan, menggunakan semula dan menyimpan. Oleh kerana sifat industri ini, penjual semula dan pengirim barang pada umumnya mempunyai margin keuntungan yang jauh lebih tipis daripada peruncit tradisional. Senarai harga yang tepat dan kompetitif sangat penting.

Apa Mereka

Sebuah kedai barang menerima pakaian, kasut dan barang-barang baru dan terpakai dari penjual untuk dijual kepada orang ramai dengan harga tiga hingga empat kali lebih rendah daripada harga runcit barang tersebut. Bayaran pengirim barang untuk mempamerkan barang-barang di kedainya selama 30 hingga 90 hari adalah sekitar 40 hingga 60 peratus dari harga jualan. Penghantar menetapkan harga penjualan semula, berdasarkan pelbagai faktor, dan jadual paparan, kemudian memberikan kontrak kepada penjual untuk ditandatangani. Penghantar juga boleh menerima sumbangan atau membeli barang tersebut secara langsung dari penjual.

Pertimbangan dalam Menilai Barang

Penghantar mempertimbangkan pelbagai faktor ketika membuat senarai harga. Nama jenama, keadaan barang, trend fesyen semasa dan musim semasa adalah faktor panduan. Konsinyor juga mungkin pesaing kedai misteri untuk membandingkan harga, menggunakan eBay, melihat iklan rahsia atau mencari di Internet. Kerana kedai konsinyasi sering mempunyai sedikit ruang runcit dan tren berubah dengan cepat, barang mesti bergerak dengan cepat. Pengirim sering mempunyai skala penurunan untuk membolehkan pengurangan harga barang yang tidak bergerak pada bulan pertama.

Pertimbangan Harga Lain

Mana-mana penjual akan memberitahu anda bahawa produk hanya bernilai apa yang akan dibayar oleh pembeli. Sehubungan dengan itu, seorang pengirim barang juga harus mempertimbangkan harganya dengan kos perbelanjaan perniagaannya, termasuk sewa, insurans, gaji, perbelanjaan pemasaran, cukai, utiliti dan kos pembaikan, cucian kering atau barang-barang pembersihan tempat. Kos ini mungkin ditanggung oleh penjual dan termasuk dalam kontrak konsainan.

Senarai Harga

Nama jenama adalah salah satu pertimbangan yang paling penting dalam menentukan harga barang, itulah sebabnya kebanyakan senarai harga pengangkut berjenjang, dengan pakaian dari kedai diskaun seperti Walmart dan Target di hujung bawah dan barang dari rantai dan butik kelas atas seperti Saks dan Neiman Marcus di bahagian atas. Pusat beli-belah seperti Sears dan JC Penney mempunyai kedudukan lebih rendah daripada kedai mewah seperti Macy's, Gap, Abercrombie & Fitch, Children Place dan Nordstrom. Satu peraturan adalah mengenakan 25 hingga 40 peratus daripada harga runcit, bergantung pada keadaan barang tersebut.