Cara Memadam Kenalan pada MacBook

Setelah meneliti senarai mel anda dan mendapati John Smith disenaraikan untuk kali kelapan, anda dijadualkan membersihkan kenalan anda. Semua kenalan di MacBook anda disimpan dalam aplikasi Kenalan. Aplikasi ini membolehkan anda menambah dan mengekalkan kenalan, jadi jika anda menemui entri atau kenalan yang tidak diperlukan, anda boleh menghapusnya. Sekiranya anda mempunyai peranti mudah alih yang dihubungkan ke Mac anda melalui iCloud, menghapusnya di Mac anda juga akan menghapus kenalan pada peranti anda yang lain.

1

Buka aplikasi Kenalan.

2

Tatal ke bawah ke kenalan yang ingin anda padamkan. Anda juga boleh memasukkan nama yang ingin anda hapus ke dalam bidang Carian.

3

Klik pada nama untuk memilihnya. Sekiranya anda ingin menghapus lebih dari satu kenalan, tekan "Command" dan klik pada nama tambahan untuk memilih semuanya. Untuk memilih rangkaian nama, klik pada satu, tekan kekunci "Shift" dan kemudian klik pada nama terakhir dalam siri ini. Ini akan memilih semua kenalan di antara keduanya.

4

Tekan kekunci "Padam", dan sahkan bahawa anda ingin menghapus kenalan (atau kenalan) yang dipilih. Ini akan menghapus kenalan yang dipilih.