Idea Pengiklanan untuk Kedai Roti

Pengiklanan yang berkesan lebih daripada membiarkan calon pelanggan mengetahui kedai roti anda ada. Kempen pemasaran yang berkualiti dan hubungan komuniti yang berkesan dapat memupuk hubungan vendor-pelanggan yang setia yang dapat membuat juru bicara berjalan keluar dari pelanggan gembira anda, yang kemudian dapat menyebarkan berita produk berkualiti anda kepada orang lain.

Sumbangan Produk

Ambil langkah untuk memastikan kedai roti anda adalah peserta aktif dalam penggalangan dana masyarakat, acara pot pot, makan malam gereja dan makan malam amal. Menyumbangkan produk untuk tujuan yang baik bukan sahaja menunjukkan semangat komuniti syarikat anda dan kepekaan belas kasihan tetapi juga mendapatkan barang anda di tangan calon pelanggan. Bawalah hadiah makanan kepada mereka yang menyertai pembersihan kawasan kejiranan, kumpulan sukan remaja atau pasar lambak Persampelan percuma adalah salah satu kaedah yang paling berkesan untuk mewujudkan pelanggan yang membayar.

Program Kesetiaan Pelanggan

Program kesetiaan pelanggan memberi ganjaran kepada pelanggan yang sering mengunjungi perniagaan anda dengan sesuatu yang percuma setelah sejumlah pembelian. Memulakan kelab kopi, donat atau muffin yang memberi ganjaran kepada pelanggan dengan item percuma setelah 10 pembelian memberi pelanggan sesuatu yang harus diusahakan sambil menjadikannya pengunjung yang kerap. Pelanggan setia menjadi duta jenama adalah beberapa iklan terbaik yang boleh dibeli oleh kedai roti - dan dengan harga satu item percuma, iklan itu dibeli dengan harga murah.

Media Sosial dan Web

Tidak ada perniagaan yang dapat mencapai potensi penuh tanpa kehadiran Web yang cerdas ditambah dengan penggunaan laman jaringan sosial dan blog mikro. Jadikan laman web anda berganda sebagai portal penjualan dengan membenarkan pelanggan membuat pesanan pukal dalam talian. Sediakan akaun blog mikro untuk memberi tahu pelanggan tentang spesial harian, produk menu baru atau item jualan lain. Menawarkan akses wi-fi percuma kepada pelanggan makan adalah cara lain yang berkesan untuk menjana lalu lintas luar ke kedai roti anda.

Sokong Artis Tempatan

Berkawan dengan artis, penulis dan pemuzik tempatan dapat mendatangkan pelanggan dan membantu reputasi syarikat anda dalam masyarakat. Siapkan malam mikrofon terbuka, pembacaan puisi mingguan dan lukisan lukisan, patung dan gambar dari seniman tempatan di seluruh dinding anda. Usaha berpusatkan seni dapat membantu menjadikan kedai roti anda bukan hanya sebagai tempat untuk memanggang, tetapi juga sebagai tempat hiburan dan seni.