Cara Menjual Kraf Buatan Sendiri di Halaman Facebook Anda

Dengan berjuta-juta penggunanya, pemasaran kraf buatan sendiri di Facebook mungkin kelihatan seperti tidak masuk akal. Tetapi di antara beribu-ribu perniagaan yang bersaing untuk mendapatkan perhatian pengguna, tanpa strategi pemasaran Facebook yang strategik, perniagaan kraf buatan sendiri tidak dapat diketahui. Semasa memasarkan kepada bakal pengguna kraf buatan sendiri, penting untuk menarik perhatian mereka dengan cepat - dengan gambar beresolusi tinggi dan video menarik dari produk kraf dan perniagaan anda - untuk memberi inspirasi kepada mereka untuk kembali ke halaman anda setiap hari dan klik melalui ke laman web anda untuk membeli.

1

Lancarkan laman web e-dagang yang berdiri sendiri atau e-kedai di laman web peruncit yang pakar dalam kraf buatan sendiri, seperti Etsy dan Artfire. Facebook menyediakan pelbagai alat yang membantu anda memasarkan produk. Pelanggan berpotensi akan dapat melihat galeri gambar kraf buatan sendiri, membuat komen dan berkongsi gambar produk anda, tetapi mereka tidak akan dapat membeli apa-apa tanpa mengklik ke laman web e-dagang.

2

Buka akaun Facebook dan sediakan profil peribadi. Membuka akaun di platform rangkaian sosial hanya memerlukan alamat e-mel, nama pengguna dan kata laluan. Anda perlu menyediakan profil peribadi untuk mengakses ciri Halaman, iklan dan alat pemasaran Facebook.

3

Lancarkan halaman Facebook, juga dikenali sebagai halaman peminat. Ikuti langkah-langkah dalam menu lungsur profil anda untuk menyiapkan halaman, yang memungkinkan anda menamakannya, menambahkan logo, dan menambahkan lokasi perniagaan dan maklumat hubungan.

4

Muat naik sebanyak mungkin gambar kraf buatan sendiri di Album Foto halaman anda; ini menjadikan halaman anda kelihatan seperti sarang aktiviti, yang mendorong pengguna untuk bertahan. Di medan "Status" halaman, hantarkan gambar kraf baru, video demonstrasi kraf atau kejadian di lokasi perniagaan anda, kemas kini seperti pertunjukan kraf yang akan datang, dan kod penjualan dan kupon untuk menarik minat peminat anda untuk mengklik e-kraf buatan sendiri anda laman web perdagangan.

5

Bina ikuti halaman Facebook anda mengenai bakal pelanggan kraf buatan sendiri dengan membagikannya dengan rakan anda - dan rakan mereka - dan minta "Suka." Sekiranya anda tidak mempunyai pengikut yang banyak, anda boleh membayar Facebook untuk pemasaran yang disasarkan kepada jenis pengguna Facebook tertentu - dalam kes ini, orang yang menunjukkan bahawa mereka berminat dengan kraf buatan sendiri. Facebook membolehkan anda menetapkan belanjawan iklan yang berpatutan, yang membolehkan anda beriklan mengikut kemampuan anda.

6

Jadikan peminat laman Facebook anda terus terlibat dengan berkomunikasi dengan mereka secara berkala. Komunikasi berkala melibatkan pengguna Facebook, terutama peminat yang "hidup" di Facebook. Untuk membina momentum, tanyakan kepada peminat mengenai kraf kegemaran mereka, dan produk yang mereka gemari untuk dibeli atau dibuat, dan tawarkan petua. Menawarkan kerajinan khas setiap hari, untuk mendorong peminat mengunjungi halaman dan laman e-dagang anda setiap hari.