Peraturan Perbankan untuk Organisasi Bukan Untung

Organisasi bukan untung memerlukan akaun bank untuk mengumpulkan pendapatan yang digunakan untuk memajukan misi bukan untung. Organisasi bukan untung adalah syarikat yang diberi status "organisasi yang dikecualikan" oleh Internal Revenue Service. Bank biasanya mengikuti peraturan yang sama untuk membuka dan menyelenggara akaun seperti yang berlaku dengan organisasi untung dengan beberapa variasi. Bank individu dan organisasi nirlaba individu mungkin mempunyai peraturan dan undang-undang sendiri untuk keselamatan tambahan.

Peraturan Pemilik Waris

Jaringan Penguatkuasaan Jenayah Kewangan (FinCEN) menetapkan peraturan untuk membantu mencegah pengubahan wang haram dan jenayah kewangan lain. Salah satu peraturan FinCEN tersebut adalah peraturan "benefisiari pemilik" yang mengharuskan bank mengesahkan bahawa pemilik akaun baru adalah orang atau entiti sebenar. Organisasi nirlaba dikecualikan dari peraturan ini, walaupun bank masih diharuskan untuk "mengenali pelanggan anda" dan melakukan usaha wajar dalam mencegah jenayah kewangan.

Walaupun ini bukan peraturan yang perlu diperhatikan oleh kebanyakan organisasi nirlaba, bank mengikuti peraturan dan berpotensi menandakan akaun di mana ada kebimbangan mengenai pemilikan dan niat. Organisasi bukan untung dapat membuat protokol dalaman untuk memastikan bahawa perubahan orang penting bukan keuntungan ditangani dengan cara yang menghalang bendera bank. Contoh protokol adalah menyimpan sekurang-kurangnya dua nama pegawai di dalam akaun pada setiap masa tetapi tidak membenarkan kedua-duanya berubah pada tahun yang sama. Dengan cara ini selalu ada ketekalan.

Membuka Akaun Bank

Periksa dengan bank khusus anda mengenai keperluan dalaman mereka untuk membuka akaun bukan untung baru. Sekurang-kurangnya, bawa dokumen penggabungan, nombor pengenalan cukai IRS dan surat Status Pengecualian IRS. Sebilangan besar bank juga mahu minit mesyuarat terakhir dan pemilihan pegawai seperti yang ditandatangani oleh Setiausaha.

Setiausaha harus hadir semasa membuka akaun atau membuat perubahan. Biasanya, Bendahari dan sekurang-kurangnya seorang pegawai lain dinamakan sebagai penandatangan di akaun.

Tanya wakil bank jika ada program yang tersedia untuk organisasi bukan untung. Beberapa bank mengetepikan yuran bulanan untuk organisasi kebajikan.

Keperluan Penandatangan Bank

Bank mungkin tidak memerlukan tandatangan berganda untuk cek, yang bermaksud dua orang perlu menandatangani satu cek atau cek apa pun atas nilai tertentu, katakan $ 100. Walau bagaimanapun, organisasi bukan untung harus memasukkannya ke dalam peraturan perundangannya sebagai amalan standard untuk memberikan perlindungan terhadap transaksi yang tidak dibenarkan.

Adalah bijak bagi organisasi bukan untung untuk membuat polisi di mana orang yang mengendalikan wang itu bukan orang yang menandatangani cek. Sekiranya orang yang sama melakukan kedua-duanya, selalu ada dua orang yang menghitung dan mengesahkan deposit.

Minit mesyuarat mesti menunjukkan kelulusan untuk perbelanjaan besar atau item anggaran biasa. Minit mesti diluluskan oleh lembaga pengarah organisasi bukan untung untuk kesahan.

Melaporkan Pembayaran Tunai

Bank mengikuti peraturan pembayaran tunai yang dikenakan oleh IRS untuk FinCEN sebagai sebahagian daripada pemantauan pengubahan wang haram dan tindakan anti-pengganas. Peraturan tersebut menyatakan bahawa setiap transaksi tunggal atau dua atau lebih transaksi berkaitan yang setara dengan lebih daripada $ 10,000 deposit tunai mesti dilaporkan. Bank melengkapkan Borang IRS 8300, Laporan Pembayaran Tunai Lebih $ 10,000 Diterima dalam Perdagangan atau Perniagaan. Ini bukan hanya untuk bukan untung, tetapi bukan untung perlu memahami bahawa pengumpulan dana besar di mana wang tunai dan deposit cek yang besar dibuat dalam beberapa hari akan mencetuskan laporan.

Selalunya, laporan tersebut diajukan sebagai tindakan jinak. Walau bagaimanapun, jika atas sebab apa pun ia menandakan syarikat itu, adalah mustahak bahawa organisasi nirlaba mempunyai pembukuan yang luar biasa dan minit acara yang tepat dan aktiviti penggalangan dana. Kegagalan untuk memenuhi permintaan IRS dapat menyebabkan pembatalan status organisasi nirlaba.