Cara Membuka Kedai Buku Komik

Membuka kedai buku komik mungkin menjadi impian anda, tetapi jangan membuatnya menjadi kenyataan jika anda tidak dapat berpisah dengan barang dagangan. Kedai buku komik yang berjaya menghendaki anda mengendalikan koleksi buku, dan kemungkinan peralatan berkaitan seperti tokoh aksi yang mungkin ingin anda tambahkan ke koleksi peribadi anda daripada menjual. Tetapi, jika anda belajar melepaskannya dan mengikuti amalan perniagaan yang baik, anda boleh mengubah hobi yang menyenangkan menjadi perniagaan yang menguntungkan.

1

Tanamkan budaya buku komik. Hadiri pameran dan konvensyen untuk mengetahui trend baru di lapangan. Perhatikan tabiat membeli calon pelanggan anda dan julat harga yang mereka sukai. Bercakap dengan pemilik kedai buku komik lain mengenai kesukaran yang mereka hadapi dalam perniagaan dan wakil komik DC untuk cadangan buku baru.

2

Mengintai lokasi. Pilih tempat dengan orang kaya dan muda yang mempunyai pendapatan dan minat boleh guna dalam inventori anda. Pastikan terdapat banyak lalu lintas kaki, tempat letak kenderaan yang mudah dan mencukupi, overhead rendah dan banyak ruang. Lihatlah jalan-jalan berhampiran kampus kolej atau tempat yang sering dikunjungi pelanggan sasaran anda, seperti kedai skate, teater filem, kedai video atau arked.

3

Mengendalikan urusan undang-undang untuk perniagaan. Pergi ke biro pelesenan daerah anda dan dapatkan lesen perniagaan anda. Bercakap dengan ejen insurans untuk polisi insurans untuk menutup buku komik anda, kecederaan kepada pelanggan dan pekerja. Hubungi IRS untuk mendapatkan nombor pengenalan pekerja untuk cukai. Kaji pajakan dan runding syarat, seperti merombak kedai untuk menyimpan lebih banyak buku komik, sebelum menandatangani pajakan.

4

Jadilah kreatif dengan rancangan pemasaran anda. Ambil seorang pelajar drama sekolah menengah untuk berpakaian dalam watak untuk pembukaan utama anda. Jadualkan "Pertandingan berpakaian seperti Spiderman / Superman / Batman / The Thing" sebulan sekali untuk membawa bakal pelanggan ke kedai dan memberikan beberapa buku dari inventori belakang anda sebagai hadiah. Letakkan risalah dengan kereta di pusat membeli-belah dan kampus sekolah atau kolej di kawasan anda.

5

Mulakan kecil dengan pelbagai komik semasa anda membina inventori anda. Hubungi pengedar untuk komik baru dan paparan khas yang tersedia untuk memasarkan komik tersebut. Tambahkan novel grafik, DVD buku komik, filem dan tokoh aksi, jika dikehendaki, untuk mencampurkan produk dan membawa lebih banyak pelanggan.