Cara Menghapus Pelanggan Imbas Trend Micro Office 8.0

Trend Micro OfficeScan 8.0 serasi dengan Windows Vista atau lebih awal, jadi jika anda menaik taraf komputer perniagaan anda ke Windows 7 atau lebih tinggi, anda mungkin ingin membuang perisian ini. Dalam kebanyakan kes, anda boleh mengeluarkan klien dari Panel Kawalan. Sekiranya kaedah ini tidak berjaya, anda boleh membuang aplikasi secara manual. Oleh kerana penghapusan manual memerlukan penghapusan kunci pendaftaran, cubalah menyahpasang dari Tambah / Buang Program di Panel Kawalan terlebih dahulu, kerana mengubah pendaftaran secara tidak betul boleh merosakkan sistem anda.

Panel kawalan

1

Klik butang Mula dan pilih "Panel Kawalan."

2

Klik "Program" dan pilih "Program dan Ciri."

3

Pilih "Trend Micro OfficeScan 8.0" dalam senarai program yang sedang dipasang dan klik "Nyahpasang."

4

Klik "Ya" atau masukkan kata laluan pentadbir anda jika diminta oleh tetingkap Kawalan Akaun Pengguna.

Nyahpasang Manual

1

Klik kanan ikon OfficeScan di dulang sistem di sebelah jam komputer. Pilih "Bongkar OfficeScan." Masukkan kata laluan jika diminta. Buka konsol Perkhidmatan Windows jika kata laluan tidak diperlukan. Klik butang Mula, ketik "services.msc" ke dalam kotak carian dan tekan "Enter." Klik "OfficeScanNT Listener" dan klik "Stop." Hentikan "OfficeScanNT RealTime Scan" dan "OfficeScanNT Personal Firewall" juga. Tutup konsol.

2

Klik butang Mula, arahkan ke "Program" dan klik kanan "Trend Micro OfficeScan Client." Klik "Padam" dan sahkan bahawa anda ingin menghapus program.

3

Klik butang Mula dan pilih "Jalankan." Ketik "regedit.exe" tanpa tanda petik ke dalam kotak Buka dan klik "OK" untuk membuka Registry Editor. Klik kanan "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ TrendMicro" dan pilih "Padam." Sahkan bahawa anda mahu memadamkan kunci. Padam "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Uninstall \ OfficeScanNT" dan "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run Name: OfficeScanNT Monitor (REG_SZ)".

4

Padam kunci pendaftaran "ntrtscan," "tmcfw," "tmcomm," "TmFilter," "Tmlisten," "tmpfw," "TmPreFilter," "TmProxy," "tmtdi," "VSApiNt" dan "ntrtscan" berikut ini lokasi: "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services", "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Services", "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet002 \ Services" dan "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM_MACHINE \ Tutup Editor Pendaftaran.

5

Klik butang Mula, arahkan ke "Tetapan" dan pilih "Panel Kawalan." Klik dua kali "Sistem", pilih tab "Perkakasan" dan klik "Pengurus Peranti." Pilih menu "Lihat" dan klik "Tunjukkan Peranti Tersembunyi."

6

Klik anak panah di sebelah "Pemacu Bukan Pasang dan Main" untuk mengembangkan item. Klik kanan "tmcomm" dan pilih "Nyahpasang." Klik "OK" untuk mengesahkan bahawa anda mahu menyahpasang pemacu. Nyahpasang "Trend Micro Filter," "Trend Micro PreFilter," "Trend Micro TDI Driver" dan "Trend Micro VSAPI NT" dengan cara yang sama. Tutup Pengurus Peranti.

7

Buka "Panel Kawalan", pilih "Sambungan Rangkaian dan Internet" dan klik pada "Sambungan Rangkaian." Klik kanan "Sambungan Kawasan Setempat" dan pilih "Properties." Klik tab "Networking", pilih "Trend Micro Common Firewall Driver" dan klik "Uninstall."

8

Mulakan semula komputer. Klik butang Mula dan pilih "Komputer." Klik dua kali "Local Disk (C :)" dan kemudian buka "Program Files." Klik pada "Trend Micro" dan tekan "Delete." Sahkan bahawa anda mahu memadam direktori.