Keperluan untuk Perniagaan Bakeri Di Rumah di California

Bakeri perniagaan dari rumah yang beroperasi di California diharapkan mengikuti undang-undang perniagaan makanan dari rumah yang berlaku di semua kota dan daerah di California. Ini termasuk lesen khusus dan pemeriksaan kesihatan serta prosedur pembungkusan roti yang betul untuk memastikan peraturan kesihatan dan kesihatan dipatuhi. Sebelum anda memulakan pembakar produk dan barang di rumah anda, pastikan anda telah membaca dan memahami semua syarat untuk kedai roti California di rumah.

Ruang Dapur Piawai

Kedai roti di rumah di California mesti mempunyai ruang dapur yang bersih dan bersih. Perniagaan makanan dari rumah tidak boleh membawa haiwan peliharaan atau anak-anak berkeliaran di ruang dapur kerana unsur-unsur tersebut meningkatkan risiko bakteria di dapur. Jabatan Kesihatan Awam California datang ke kedai roti rumah dan memeriksa dapur sebelum kedai roti dapat dibuka. Pakar pemeriksaan memeriksa pengudaraan dapur, dinding, kabinet dan lantai untuk memastikannya bersih dan sihat. Lesen dikeluarkan, jika ruang dapur melewati pemeriksaan.

Lesen Perniagaan Pembakar

Kedai roti di rumah di California mesti mendaftar lesen perniagaan asas, kerana kedai roti dianggap sebagai entiti perniagaan walaupun beroperasi dari rumah persendirian. Kedai roti milik pemilik tunggal boleh memilih untuk mengoperasikan kedai roti di rumah menggunakan nombor Jaminan Sosial pemilik dan menggunakan nama sah pemiliknya. Sebarang jenis atau struktur perniagaan lain, termasuk hak milik tunggal yang dijalankan dengan nama rekaan, mesti mendapat lesen dari pejabat kerani daerah.

Mengendalikan Cukai Bakeri

Pemilik kedai roti di rumah mesti memfailkan cukai ke atas semua pendapatan yang diperoleh dari penjualan barangan bakar, kek dan kuki. Pembuat roti di rumah yang bekerja sendiri dalam perniagaan tunggal boleh menggunakan nombor Jaminan Sosialnya untuk memfailkan cukai pendapatan kedai roti. Ini dapat dilakukan untuk perniagaan sepenuh masa dan sambilan, kerana pendapatan sambilan dapat diajukan sebagai pendapatan sekunder. Perniagaan di rumah dijalankan sebagai syarikat dan liabiliti terhad mesti mendapatkan nombor pengenalan majikan untuk memfailkan cukai pendapatan roti. Nombor ID majikan diberikan oleh IRS.

Perakuan Pengendali Makanan

Pembuat roti yang membuat semua barang bakar mesti mempunyai sijil pengendali makanan. Pensijilan ini diperoleh dari Jabatan Kesihatan dan Keselamatan Alam Sekitar California. Diperlukan sijil tambahan, jika tukang roti mengupah orang untuk membuat barang bakar untuknya. Sekurang-kurangnya satu orang yang bekerja di kedai roti pada bila-bila masa mesti mempunyai sijil pengendali makanan untuk memastikan semua pekerja memenuhi standard kesihatan dan sanitasi semasa pembuatan roti.