Cara Mengubah Kebenaran Pengguna dalam Buku Pantas

Aplikasi QuickBooks menyokong pelbagai pengguna. Pentadbir dapat mengakses file apa pun dan melakukan fungsi apa pun, tetapi Anda dapat menyesuaikan izin untuk pengguna lain untuk membatasi tindakan mereka. Sebagai contoh, semua pekerja dalam perniagaan kecil anda mungkin memerlukan akses ke alat QuickBooks Time Tracking untuk mencatat waktu kerja mereka. Lebih sedikit pekerja perlu mengakses helaian pengurusan inventori dan masih sedikit yang memerlukan akses ke maklumat peribadi pelanggan atau nombor kad kredit. Mengehadkan kebenaran pengguna membantu mengehadkan kesilapan dan memastikan maklumat syarikat anda selamat.

1

Klik "Syarikat" di bar menu QuickBooks.

2

Klik "Siapkan Pengguna dan Kata Laluan."

3

Klik "Siapkan Pengguna" untuk membuka kotak dialog "Daftar Pengguna".

4

Klik nama pengguna yang kebenarannya ingin anda ubah. Klik "Edit Pengguna ..." untuk membuka tetingkap akses pengguna.

5

Klik salah satu dari tiga tahap akses, iaitu "Semua bidang QuickBooks", "Kawasan terpilih QuickBooks" dan "External Accountant." Pilihan pertama memberikan akses penuh dan pilihan ketiga memberikan akses penuh kecuali untuk maklumat peribadi pelanggan. Pilih salah satu dan klik "Next" untuk mengakhiri proses, atau pilih pilihan kedua dan klik "Next" untuk menyesuaikan kebenaran lebih lanjut.

6

Klik "Tanpa Akses", "Akses Penuh" atau "Akses Selektif" di setiap sembilan skrin berikutnya. Skrin ini adalah, mengikut urutan, "Penjualan dan Akaun Belum Terima," "Pembelian dan Akaun Belum Bayar," "Pemeriksaan dan Kad Kredit," "Inventori," "Penjejakan Masa," "Penggajian dan Kakitangan," "Kegiatan Perakaunan Sensitif," " Pelaporan Kewangan Sensitif "dan" Menukar atau Menghapus Transaksi. "

7

Klik "Selesai."