Cara Melaraskan Masa pada iPad

Jam iPad anda mungkin memerlukan persediaan ketika anda pertama kali mengkonfigurasi iPad baru anda. Anda juga boleh mengubah tetapannya kapan saja semasa anda menukar zon waktu atau jika anda hanya mahu jam anda berjalan sedikit di hadapan atau di belakang waktu standard. Anda juga mempunyai pilihan untuk menukar dari jam 12 jam dengan sebutan "AM" dan "PM" menjadi jam 24 jam seperti yang biasa digunakan untuk masa ketenteraan atau kapal. Pilih pilihan yang paling sesuai untuk anda. Sekiranya ia berubah, anda boleh menetapkan semula jam dengan mudah.

1

Ketuk ikon "Tetapan" di skrin utama iPad anda.

2

Pilih pautan "Umum" di aplikasi Tetapan.

3

Pilih "Tarikh & Masa", yang terletak di sekitar separuh skrin di panel kanan. Sekiranya anda berada dalam mod landskap, anda mungkin perlu menatal ke bawah untuk mencarinya.

4

Pilih "Zon waktu" dan taipkan bandar utama terdekat di zon waktu anda. Contohnya, jika anda tinggal di zon waktu Gunung, anda mungkin memilih "Denver" walaupun anda sebenarnya tidak berada di bandar itu.

5

Pilih kota dari senarai sebagai padanan dengan pengetikan anda muncul.

6

Ketuk anak panah belakang di bahagian atas layar untuk kembali ke tetapan waktu.

7

Pilih "Tetapkan Tarikh dan Masa."

8

Ketuk waktu di kotak pop timbul, kemudian gunakan roda pilihan di bawahnya untuk mengubah waktu semasa. Contohnya, jika tertera "11" ketika anda mahu menetapkan jam ke "12", letakkan jari anda pada "11" dan seret ke atas untuk "putar" roda ke "12." Tetapan minit dan AM / PM berfungsi dengan cara yang sama.

9

Ketuk tarikh dan gunakan roda dengan cara yang sama untuk memilih tarikh yang betul, jika perlu.

10

Ketik di mana sahaja di luar kotak tarikh dan waktu untuk menutupnya setelah pilihan anda selesai.

11

Ketuk suis togol di sebelah "waktu 24 jam" untuk menghidupkan mod 24 jam jika anda mahu.

12

Pilih anak panah kembali "Umum" untuk kembali ke halaman tetapan umum atau tekan butang "Laman Utama" untuk keluar dari tetapan sepenuhnya dan kembali ke skrin utama anda setelah anda selesai mengatur waktu di iPad anda.