Cara Mendapatkan Pengimbas Cap Jari di iPod Touch

Keselamatan menjadi perhatian utama perniagaan dan pekerja mereka. Menjaga kerahsiaan maklumat syarikat dan peribadi boleh menjadi sukar. Dengan begitu banyak peranti yang digunakan hari ini, sukar untuk memastikan semuanya tidak terkunci dan terkunci. IPod Touch anda hanya rentan seperti peranti lain, dan anda mungkin mempertimbangkan untuk memasang pengimbas cap jari di atasnya.

Pengimbas Cap Jari Novelty

Aplikasi jenis pengimbas cap jari Myriad tersedia untuk iPod Touch anda, seperti Fingerprint Reader, Fingerprint scanner dan Fingerprint Security Scanner: Percuma (pautan dalam Sumber). Malangnya, ia bukan aplikasi biometrik sebenar. Sebaliknya, mereka hanya menduplikasi rupa dan nuansa pengimbas cap jari. Namun, mereka bukan tanpa tempat mereka. Gunakan satu untuk menakut-nakutkan rakan sekerja daripada menolong dirinya menggunakan iPod anda, atau untuk membuatnya kelihatan bahawa iPod anda lebih selamat daripada yang sebenarnya untuk mencegah pencurian.

Memperolehi Aplikasi

Buka iTunes di komputer anda. Klik pada "iTunes Store", kemudian pilih kategori App Store. Cari "pengimbas cap jari." Pilih aplikasi. Sambungkan iPod Touch ke komputer anda. Dari iTunes, pilih peranti anda. Kemudian klik tab "Aplikasi" dan tandakan "Segerakkan Aplikasi." Periksa aplikasi pengimbas cap jari baru anda, dan klik "Segerakkan".

Pengimbas Cap Jari Biometrik

Fulcrum mengeluarkan pengimbas cap jari sebenar pada Mei 2011 yang dapat digunakan dengan iPod Touch anda. Dipanggil FbF mobileOne Cradle, ia mudah dipasang pada penyambung dok iPod. Ia mengimbas cap jari, kemudian mencocokkannya dari peranti atau menyerahkan cap jari secara wayarles ke pelayan jauh. Ia mempunyai bekalan bateri sendiri, tahan sehingga lapan jam, sehingga tidak akan menghabiskan bateri iPod. FbF mobileOne Cradle adalah satu-satunya pengimbas cap jari biometrik yang tersedia untuk iPod Touch pada bulan Februari 2013.

Membeli Pengimbas Cap Jari

Fulcrum menjual FbF mobileOne Cradle dengan harga $ 599 pada bulan Februari 2013. Anda boleh memesannya dalam talian dari laman web Fulcrum. Pengimbas cap jari ini berguna untuk penguatkuasaan undang-undang, pengenalan pemilih dan rekod kehadiran di tempat kerja. Fulcrum sibuk mengembangkan aplikasi untuk membantu perniagaan memanfaatkan sepenuhnya peranti.