Cara Membuat Imej Label di Microsoft Office

Dengan Microsoft Office Word, anda boleh membuat label untuk tujuan apa pun. Proses membuat label di Word didorong oleh menu dan mudah dilaksanakan. Word menawarkan pelbagai templat label yang sesuai dengan label precut, seperti yang dihasilkan oleh Avery. Anda juga boleh membuat label dengan logo, foto atau gambar di Word.

1

Buka Microsoft Office Word, dan kemudian klik tab "Surat" pada pita navigasi atas. Pita navigasi memaparkan pilihan Mel.

2

Klik pilihan "Label" di sebelah kiri pita navigasi. Kotak dialog Label dibuka.

3

Ketik alamat penerima pertama ke dalam kotak input "Alamat". Sorot teks dan klik kanan untuk mengubah justifikasi dan fon teks. Klik "OK."

4

Klik butang "Pilihan". Senarai penjual label dan nombor produk dibuka.

5

Klik kotak drop-down "Vendor Label" dan klik penjual label yang akan anda cetak. Medan Nombor Produk diisi dengan produk yang dihasilkan oleh vendor yang ditentukan.

6

Klik "Nombor Produk" untuk label yang akan anda gunakan. Label baru yang anda buat diformat untuk templat untuk produk label yang dipilih. Klik "OK."

7

Klik butang "Dokumen Baru". Label dipaparkan dalam templat yang dipilih.

8

Klik di dalam label di mana gambar akan diletakkan, dan kemudian klik tab "Masukkan" di pita navigasi atas.

9

Klik pilihan "Gambar". Kotak dialog navigasi fail terbuka. Navigasi ke dan klik pada gambar untuk ditambahkan ke label. Klik "Buka."

10

Ulangi proses mengklik di dalam setiap label dan memasukkan gambar yang diinginkan.